Cansats dels habitatges d’ús turístic il·legals

Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona

Habitatge d’Ús Turístic a Lloret de Mar associat a l'ATA

Es crea a Lloret de Mar una plataforma per  pressionar l’Ajuntament a actuar contra els habitatges d’us turístic (HUT) il·legals

Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona
Habitatge d’Ús Turístic a Lloret de Mar associat a l’ATA

Una vintena d’agències que gestionen habitatges d’ús turístic a Lloret de Mar ha decidit unir-se i crear una plataforma per pressionar l’Ajuntament del municipi a que actuï amb contundència contra les persones que duen a terme aquesta activitat sense tenir-la legalitzada. També s’ofereixen per col·laborar amb el consistori en aquesta lluita i demanen que deixi de castigar als professionals que fan les coses ben fetes. La plataforma compta amb el suport de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA).

La plataforma demana que “l’ajuntament de Lloret de Mar tracti tots els segments de l’allotjament turístic de la mateixa manera i considera necessari que es dugui a terme un pla de desenvolupament futur de Lloret de Mar en el qual s’hi haurien d’implicar tots els sectors del municipi tant el de l’allotjament turístic com el del comerç diürn i nocturn per tal de poder atraure un turisme de qualitat”, han assenyalat membres de la Plataforma, remarcant que “el nostre sector fa temps que treballa en aquesta línia d’atraure turisme familiar i de qualitat i que produeix un impacte molt positiu en l’economia local ja que reparteix el benefici en el territori”.

La plataforma manté que les eines de què disposa l’Ajuntament per combatre els il·legals no són efectives i es mostra molt sorpresa pel fet que no es compti amb ells per perseguir aquestes pràctiques. Considera que s’hauria de demanar la col·laboració del sector per acabar amb aquest important problema que crea molt mala imatge i perjudica molt al sector “nosaltres sabem on són els il·legals; en un municipi petit com Lloret de Mar la policia ho tindria fàcil per precintar un habitatge turístic il·legal. Només han d’anar on els diem nosaltres i comprovar-ho, però no ho fan”, han assegurat des de l’entitat, dient, a més que “les multes que posen són irrisòries i al propietari li surt més a compte pagar-la que cessar l’activitat il·legal”.

2.929 HUTS , el 17% de la totalitat de places d’allotjament turístic de Lloret

Segons dades del registre d’establiments turístics de la Generalitat, a Lloret de Mar hi ha  2.929 HUTS  que representen el 17 % de la totalitat de places d’allotjament turístic del municipi;  són en total 12.856 places d’HUTS legals , de les quals el 32 per cent estan situades en blocs complets on no hi ha cap veí.

Sobre el llindar de 3.000 apartaments turístics que el consistori de Lloret considera òptim, ATA manté que no és excessiu.  A l’Estartit, per exemple, hi ha registrats 2.386 HUTS, a Roses 3.119 i a l’Escala 2.344 i no hi ha cap problema que interfereixi en el correcte funcionament del lloguer turístic.

Segons l’ATA, des del moment en que un HUT es legalitza a Lloret és perquè vol fer una activitat correcta.  Val a dir que Lloret és el municipi amb la taxa per donar-de d’alta més elevada de les comarques gironines . Legalitzar un HUT en aquest municipi podia arribar a costar 3.300 euros.