Una cantada d’havaneres assenyala el principi del fi de la temporada d’estiu

Cantada d’havaneres de Roses

Els pescadors de l'Escala durant la cantada d'havaneres que van oferir divendres a Roses

El grup Els Pescadors de l’Escala van oferir la cantada d’havaneres que acomiada l’estiu a Roses

Cantada d’havaneres de Roses
‘Els Pescadors de l’Escala’ durant la cantada d’havaneres que van oferir divendres a Roses

L’havanera és un gènere musical càlid, no en va és un ritme amb aportacions ancestrals de la música africana modificat pels músics cubans. I una música càlida s’escolta, tradicionalment, en l’època més calorosa de l’any, l’estiu. I les havaneres a Roses, com en d’altres poblacions costaneres d’arreu Catalunya, és normal sentir-les en un nit qualsevol d’estiu. A Roses es tradició fer una cantada d’havaneres al juliol, tot just a les portes de l’arribada del major nombre de turistes, és a dir, a l’agost.
I també es tradició celebrar una cantada d’havaneres a principis del mes de setembre, quan el gruix de visitants ja és al seu país d’origen.
Una audició d’havaneres que se celebren a la platja de La Perola, però que la celebrada divendres va tenir un caire diferent a les celebrades fins al moment.
El primer que va canviar va ser l’escenari, ubicat dalt d’un turó amb palmeres que hi ha a tocar a la mateixa platja a tocar l’Avinguda de Rhode en la seva confluència amb l’Avinguda Jaume, en lloc de l’habitual, que es situa a tocar les instal·lacions del GEN Roses.
Tampoc van tocar tres grups d’havaneres, tampoc dos, sinó només un, i que van ser els quatre components de Els Pescadors de l’Escala’, grup guardonat per la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Al final del concert no es va repartir ron cremat entre els assistents com es fa al juliol, però tampoc feia falta, perquè que es tractava de sentir bona música, de sentir unes bones havaneres, de qualitat com les que van oferir els músics de l’Escala. Bones havaneres que van sentir les 300 persones que hi havia assegudes en les cadires disposades per a l’ocasió, més d’altres que hi eren de peu.

Persones de Roses, turistes que encara hi eren que van voler sentir l’audició de la Cantada d’Havaneres que assenyala a la Vila el principi del fi de la temporada d’estiu.