Una Cantada d’havaneres marcada per la desaparició del grup ‘Els pescadors de Roses’

Cantada d'Havaneres

El grup ‘Els pescadors de l'Escala’ durant la cantada d'Havaneres celebrada el Teatre Municipal de Roses

El passat dilluns el Teatre Municipal de Roses va iniciar la temporada de Cantada d’Havaneres amb l’actuació del gruo ‘Els Pescadors de l’Escala’

Cantada d'Havaneres
El grup ‘Els pescadors de l’Escala’ durant la cantada d’Havaneres celebrada el Teatre Municipal de Roses

La cantada d’Havaneres de primavera es va iniciar ara fa 12 anys, impulsada per en Quim Prats, del grup Els Pescadors de Roses. Es feia al mes d’abril i donava el tret de sortida dels espectacles musicals a Roses de cares a l’estiu. I des de fa uns quants anys es celebra l’1 de maig al Teatre Municipal de Roses, i és, donada l’assistència de públic a la sala teatral, molt esperada pel públic rosinc.

I després de 12 anys el grup ‘Els Pescadors de Roses’ no van ser-hi a dalt de l’escenari. I no van ser-hi perquè aquesta banda de música i de cantaires ha desapergut, ja no existeix. Desavinences entre els seus membres va provocar que el grup es desfés. Sense entrar en detalls del perquè de la seva desaparició, dir que a Roses, de moment, no hi podrà cantar cap grup perquè la marca ‘Els Pescadors de Roses’ pertany ara a una persona, un dels seus creador, a en Quim Prats, “i fins que no hi hagin persones que vulguin cantar havaneres de manera altruista i amb l’únic objectiu de mantenir aquest gènere de música a Roses, no hi haurà”, ha manifestat un dolgut Prats per la desaparició de ‘Els Pescadors de Roses’.

Pel que fa a la Cantada de dilluns passat assenyalar que el grup Els Pescadors de l’Escala van ser els encarregats d’iniciar la temporada de cantades a Roses. Els quatre musics van presentar al Teatre Municipal el seu nou repertori, a més d’interpretar d’altres molt populars i conegudes per tothom.