Cantant i contant històries es va embutxacar Rozalen al públic de la Ciutadella de Roses

Festival Sons del Món
Rozalen durant la seva actuació a la Ciutadella de Roses en l'últim concert de Sons del Món

Rozalen es va fer acompanyar durant tot el concert per una traductora del llenguatge de signes  

“Cómo estáis? Se os ve muy bonicos des de aquí, como muy apañaos”, va saludar Rozalén, Maria de los Angeles Rozalén, al públic assistent després de cantar dels primer dels temes del seu darrer treball Cuando el rio suena, per continuar dient “yo soy un poco mística para éstas cosas, y cuando he llegado aquí para la prueba de sonido i he visto ésto -assenyalant l’entorn de la Ciutadella- a mí me ha pasado algo aquí dentro – va dir tocant-se el pit, per afegir “tengo muchas ganes de cantar y presiento que hoy va ser bonito”.

No portàvem ni 5 minuts de concert quan Rozalen ja es va embutxacar al públic. Ho va fer intercalant cançons amb històries de les seves pròpies vivències, de la seva pròpia vida.

Una vida que la jove Beatriz Romero va anar traduint cada paraula al llenguatge dels signes, així com cada estrofa de cadascuna de les cançons interpretada per Rozalen.
I és que de fet, l’artista d´Albacete canta sobre històries personals transmeses, algunes, per la seva àvia, d’altres que ha viscut en primera persona i unes terceres en la que ha estat protagonista, sense ella fer res, com és el cas de la història que canta en ‘Amor prohibido’, “porque yo soy fruto de una amor prohibido entre un hombre que fue sacerdote, mi padre, i la persona que se enamoró de él, mi madre”.

Amb un repertori de cançons romàntiques, como ‘Comiéndote a besos’ o ’80 veces’ a d’altres i d’altres amb un missatge més profund com ‘Justo’ dedicada a un familiar “desaparecido en la Guerra Civil”, va anar desgranant tot el talent per al cant que té aquesta artista natural de Letur, poble d’Albacete.

Rozalen va ser un torrent de talent i d’humanitat, com va poder comprovar el respectable durant les més de dues hores de concert que va regalar l’artista, i durant les quals va animar al públic, per exemple, a passar-se per la parada de les polseres ‘Candela’ a comprar una en favor dels nens i nenes malalts de càncer de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L’artista, que va baixar de l’escenari per cantar entremig del públic va voler finalitzar la seva actuació amb la cançó ‘Girasoles’ en homenatge al  nen Gabriel, un cas molt mediàtic desgraciadament arran de la seva desaparició i posterior assassinat.

En definitiva, Rozalen, gran defensora dels drets socials, va oferir un dels millors concerts d’enguany de Sons del Món, que només 950 persones van tenir la fortuna de gaudir.