La Cantarella, esdeveniment musical que s’han fet seu els alumnes de Primària i primer d’ESO de Roses

Cantarella de Roses 2016

Cantarella de Roses del 2016

Uns 400 alumnes de Roses i Palau-saverdera han participat a la Cantarella 2016 de Roses

Cantarella de Roses 2016
Uns 400 alumnes de Primària i primer d’ESO de Roses i Palau-saverdera han cantant a la Cantarella al son de la música interpretada pels músic de Cantarella Band

Anys enrere un grup de professors i professores de Primària i Secundària de Roses van mantenir una reunió per debatre quins aspectes s’hauria de treballar en aquest dos segment d’estudiant de cares a millora el seu nivell educatiu, “i entre les diferents propostes va sortir l’idea de fer una activitat conjunta entre tot l’alumnat de 6è de Primària i de primer cicle d’ESO que tingués una part musical i un rerefons educatiu”, ha explicat la professora de música de l’institut Illa de Rodes, Mireia Gibert.

I així va néixer la Cantarella, una activitat en la que s’impliquen tots els centres educatius de Primària i els instituts de Roses, és a dir, que enguany, per exemple, uns 400 alumnes han estat els que han participat en aquest espectacle provinents dels col·legis Montserrat Vayreda, Els Grecs, Narcís Monturiol i Jaume Vicens Vives de Roses; els instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, a més de comptar, també aquest any, amb els estudiants de l’escola Martí Inglès de Palau-saverdera.

Una Cantarella que, evidentment, té la seva part musical, però també l’educacional, per aquest motiu l’espectacle disposa d’un fil conductor teatralitzat i que enguany ha versat “sobre l’ecologia, perquè és important que els alumnes siguin conscients de quina és la manera com s’ha d’actuar quan estant en contacte amb la natura, que és respectar-la no embrutint-la, a més de tenir molt de cura en no provocar un incendi, tan de moda als estius”, va explicar Gibert, per destacar que “a part de l’ecologia també tractem en aquesta setena edició de la Cantarella la relació intergeneracional entre la gent gran i els joves”.

Aquest esdeveniment musical-educatiu, tot i ser una iniciativa sorgida del personal docent, els alumnes se l’han fet seva donada la seva implicació, “sí, quan comencem els curs els estudiant de sisè ja ens pregunten pel tema de la Cantarella, de quin color seran les samarretes, per exemple, i la veritat es que és una activitat que els cohesiona molt. Quan fan sisè participen per primer cop, i quan fan primer d’ESO tenen ganes de tornar a participar, ja que és una experiència molt gratificant per l’alumnat”, ha afirmat la professora de música de l’Illa de Rodes.

A l’edició de l’any passat els organitzadors de la Cantarella van començar a convidar a un dels grups musicals de les cançons que s’interpreten, i enguany ha estat el cantant Sidharta, de Decrèpits, el que ha estat present per interpretar el tema ‘Som boletaries’.

A part d’aquesta cançó s’han interpretat d’altres com ‘Quan el temps s’enlaira’ de Txarango, ‘L’avi Martí’ de Els Pets, o ‘Això es pot salvar’ de Sau. Temes interpretats per la Cantarella Band, grup creat per a l’ocasió pels músics Juan Herrera a la guitarra, Adrià Hereu a la bateria i Pere Cañada al baix.

I com ja es tradició la Cantarella de Roses 2016 ha finalitat amb la cançó ‘Mirall de Pau’, himne a la pau i a la música.