Mes de paraules

La Cantarella de Roses premiada per l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya

La Cantarella de Roses
Moment de l'acte de lliurament del premi on l'Anna Massot explica el projecte de la Cantarella de Roses

La Cantarella és un projecte impulsat pels centres educatius de Roses per compartir experiències i afavorir el pas de l’alumnat de Primària i Secundària

La Cantarella de Roses
Moment de l’acte de lliurament del premi on l’Anna Massot explica el projecte de la Cantarella de Roses

En un acte que es va celebrar el passat diumenge al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, la Cantarella de Roses va ser guardonada per l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT). Premi lliurat a una de les impulsores de la Cantarella, Anna Massot, que va anar acompanyada d’altres professors i professores, en la categoria de Projectes, experiències i activitats.

La Cantarella de Roses, que enguany celebrarà la seva vuitena edició, és un projecte al voltant de la música i el teatre que es va encertar al curs 2009-2010, i que va néixer amb la finalitat de compartir experiències i afavorir el pas de l’alumnat de Primària i Secundària. Projecte plenament consolidat en l’actualitat gràcies a la implicació de tots els departaments de música de les escoles de Primària Els Grecs, Montserrat Vayreda, Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives, Centre Escolar Empordà, Martí Inglès de Palau, i l’Escola de Pau, així com dels Instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu de Roses. Projecte.

Un espectacle musical que, any rere any, ha anat creixent tant en participació com en qualitat artística, i  que consisteix en una cantata que se celebra a partir d’una selecció de cançons de grups pop-rock del panorama musical català actual.
A més, entre totes les cançons es teixeix un fil argumental amb continguts pedagògics. Fil argumental que és posat en escena pels mateixos alumnes dels centres educatius.