Suquet de peix de Rose

Canvi de dos col·legis electorals a Roses perquè no compleixen les mesures de seguretat de la Covid-19

Els vilatans que habitualment voten al Casal del Pescador ho hauran de fer a la nova Sala SUF i els electors assignats a la secció corresponent a la Casa Mallol (Ajuntament de Roses) exerciran el seu dret a vot a la Biblioteca Municipal

Un dels protocols que han de seguir tots els col·legis electorals és que han de disposar d’una entrada i un sortida diferents. El Casal del Pescadors és un immoble que no compleix aquest requisit i, per tant, no es pot utilitzar com a seu electoral, i en el seu lloc s’habilitarà la nova Sala SUF perquè la gent que li pertoqui votar al Casal en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer ho faci a al nou equipament cultural.

En el cas de la Casa Mallol, és a dir, la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, que també es fa servir de col·legi electoral, sí que té una sortida diferenciada a l’entrada, i és a través d’una porta que hi ha al fons la sala, darrera la taula del regidors, “però no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda perquè hi ha escales”, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Joan Plana. Per tant, tampoc es pot fer servir com a seu electoral i els electors assignats a la secció corresponent a l’Ajuntament, hauran d’exercir el seu dret a vot a la Biblioteca Municipal.

Preparatius per votar a Roses amb seguretat

Durant els darrers dies la Policia Local de Roses i el cos dels Mossos d’Esquadra han mantingut reunions per establir i coordinar els protocols d’actuació que se seguiran al llarg de la jornada electoral del 14-F. Un dispositiu conjunt entre els dos cossos assignarà agents de manera permanent en els diferents col·legis electorals, que podran oferir així el seu servei i assistència durant tota la jornada.

I a més dels responsables de taula i de cada col·legi electoral, que sempre hi ha en una jornada electoral a Roses, “hi haurà una persona responsable Covid per cada col·legi, el qual s’encarregarà que totes les persones compleixen totes les mesures de seguretat, com ara, portar la mascareta o guardar la distància de seguretat o controlar que sempre hi hagi gel hidroalcohòlic, entre d’altres aspectes”, ha explicat Joan Plana.

  • Així mateix, l’Ajuntament de Roses està treballant en els preparatius i l’assignació dels recursos necessaris per garantir la seguretat sanitària en tots els col·legis, tant pel que fa al subministrament d’equipament i de material sanitari i higiènic, com a la distribució i senyalització d’entrades i sortides independents a totes les seus electorals.