El canvi de la gespa del camp de la Vinyassa endega els projectes de millora previstos a les instal·lacions esportives de Roses

Ajuntament de Roses

El canvi de la gespa al camp municipal de la Vinyassa es va portar a terme a principis de l'any 2017 / Foto: arxiu

Deixar el camp de la Vinyassa el més semblant possible al del Mas Oliva, ampliar el bar de l’A.E. Roses, obres de millora al Pavelló Esportiu i la creació de vestidors a la Sala Polivalent són els projectes que l’Àrea d’Esports de Roses té previst per millorar les seves instal·lacions esportives

Projectes de millora a les instal·lacions esportives de Roses
Operaris treballant en el canvi de la gespa sintètica al camp municipal de la Vinyassa

Per implicar a la gent per a que faci esport primer se’l ha d’oferir unes bones instal·lacions esportives. I amb aquesta idea està treballant l’Ajuntament de Roses, ja que “tothom ha de tenir les mateixes facilitats i oportunitats” ha manifestat el regidor d’Esports, Juan M. Fernández. I per aquest motiu té sobre la taula una sèrie projectes a realitzar als equipaments esportius municipals. Projectes que es van endegar dilluns amb l’inici del canvi de la gespa sintètica del camp de la Vinyassa i que segons Fernández es portaran a terme al llarg d’aquest legislatura, “és la meva idea”, tant en aquestes instal·lacions de futbol, com en les del camp del Mas Oliva, com al Pavelló Municipal i la Sala Polivalent (abans pavelló annexe).

Deixar al camp de la Vinyassa com el del Mas Oliva

Pel que fa a la Vinyassa, està previst “fer una taquilla a l’entrada, unes oficines on abans hi havia la fossa sèptica, creació de nous vestidors i la construcció d’unes graderies d’obra coberta amb aproximadament 200 seients”. Unes obres per tal “que aquest camp quedi el més semblant possible al del Mal Oliva.
I precisament, en aquest camp el departament d’Esports de l’Ajuntament de Roses també portarà a terme el canvi de gespa artificial, així com “l’ampliació del bar del club”.

Però, a banda dels dos camps de futbol Fernández ha manifestat que també està previst desenvolupar projectes a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal, “en primer lloc, hem d’arranjar les entrades d’aigua pel sostre quan plou, i després hem de crear uns vestidors i uns serveis sanitaris públics per a que els usuaris d’aquesta pista no es vegin obligats a anar-hi als banys de l’A.E. Roses”.

I pel que fa al Pavelló Municipal d’Esports es vol condicionar els vestidors existents, els lavabos que hi ha a l’entrada i el mateix vestíbul.

Tots aquests projectes els va desvetllar el regidor d’Esports durant la visita a les obres del canvi de gespa artificial del camp de la Vinyassa on juguen els equips del C.F. Base Roses. Un canvi que “és necessari fer-ho per questió de seguretat dels jugadors, ja que hi ha alguns que s’han fet mal degut al mal estat de la gespa sintètica, que es va instal·lar l’any 2006, i tenint en compte que aquests tipus de gespa tenen una vida mitjana útil de 10 anys, ja tocava fer la seva substitució”.  

Les obres consisteixen en aixecar tota la gespa, arranjar i posar a nivell tot el terra, condicionar la capa asfàltica i una altra elàstica que hi ha per sota, i posar la nova gespa artificial. Treballs que “aprofitarem per treure els aspersors d’aigua, així com les porteries que s’utilitzen tant als entrenaments com per jugar a futbol 7 per, en definitiva, millorar tot el que és el terreny de joc”, ha assenyalat Fernández, el qual ha explicat que el canvi de gespa es fa ara, en plena temporada de futbol perquè “estava previst fer-ho per les vacances de Nadal, però no van tenir temps de tramitar tota la paperassa necessària per portar-ho a terme, i el Base Roses, el club que utilitza el camp s’ha estimat més fer-ho ara que no pas a l’estiu, ja que en aquest estadi es porten a terme campus de futbol i casals d’estiu per a la mainada”.

El termini previst per fer el canvi de gespa és, sempre i quan la meteorologia ho permeti, de 3 setmanes. Uns treballs que tenen un cost de total de 136.694,91 €.

Mentre el camp estigui en obres els jugadors dels diferents equips del Base Roses van a entrenar al camp municipal de Palau-saverdera i jugaran com a locals al camp municipal del Mas Oliva, on l’A.E. Roses és el club amfitrió.