Canvia el format del concurs de fotografia del Carnaval de Roses i augmenta el nombre de imatges presentades

Carnaval de Roses 2017
"Troll" és la imatge guanyadora del Concurs de fotografia del Carnaval de Roses 2017 tomada per Sheila Jane McKinnon

Les fotografies es van presentar via internet i ara les fotografies premiades com les presentades es poden veure a la web de l’Ajuntament de Roses

Carnaval de Roses 2017
“Troll”, imatge guanyadora del concurs de fotografia del Carnaval de Roses 2017 tomada per Sheila Jane McKinnon Hardie

En les edicions passades totes les persones que van participar en el concurs de fotografia del Carnaval de Roses havien de presentar les seves instantànies amb unes mesures determinades sobre la base d’un suport rígid. Suport que es podia demanar i recollir a l’Àrea de Festes del consistori rosinc.

Enguany s’ha canviat el format de presentació de les fotografies donat a que “les noves tecnologies són a l’abast de tothom, i per facilitar la participació al concurs de fotografia del Carnaval vam pensar que no sigui necessari presentar físicament les imatges, sinó a través d’internet”, ha afirmat el regidor de Festes, Francesc Giner.

Una comoditat alhora de presentar les fotografies que s’ha vist reflectit en l’augment de fotografies presentades respecta a l’any passat, ja que han estat 46 les instantànies que ha hagut de valorar el jurat coomposat pel mateix regidor de Festes, el tècnic d’aquest departament, Jordi Sastre, l’assessor cultural Toni Martínez,  el dissenyador gràfic municipal, Martí Parada, i el fotògraf professional Robin Townsend.

Un jurat que va puntuar seguint els criteris establerts a les bases, com la qualitat tècnica, l’originalitat i la representació del Carnaval, amb 25 punts la fotografia “Troll”, de  Sheila Jane McKinnon Hardie, que va ser la guanyadora.

I els 20 punts del segon lloc va ser per a la instantània “El rei lleó” de Roser Llambrich, i el tercer premiat va ser Jose Roy, per “Bollywood a Roses”, amb 17 punts.
Destacar que Roy no baixa del podi en aquest concurs des del 2014, any en el que va guanyar. Com va guanyar també al 2015. L’any passat va fer segon, i enguany ha quedat en el tercer esglaó del podi.

Hardie pel primer premi es va emportar 300 euros, Llambrich 250 euros pel segon i Jose Roy 200 pel tercer.

Cal assenyalar que el format de la presentació de les fotografies no ha estat l’únic canvi que ha vist el Concurs de fotografia del Carnaval, ja que en lloc de ser exposades a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal, es poden veure a la web de Cultura de Roses.