Canvis en el cartipàs municipal de l’Ajuntament de Roses

Joan Plana és investit alcalde Roses
L'equip de Govern de Roses (ERC, JuntsxRoses i GdP) encapçalat per l'alcalde Joan Plana

Mentre Joan Plana i Montse Mindan intercanvien l’alcaldia i la primera tinença d’alcaldia de Roses, la resta de regidors de l’equip de Govern continuaran al capdavant de les mateixes Àrees, excepte Èric Ibáñez, que a més de Cultura i Festes també assumeix ara la de Govern Obert

Després del relleu d’alcaldia fet efectiu el passat dissabte 26 de juny amb la investidura de Joan Plana, avui mateix entra en vigor el decret de modificació de delegacions a regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Roses, per a la redistribució d’àrees i competències.

En virtut del mateix, l’alcalde Joan Plana (ERC) dirigirà Alcaldia i Serveis Generals i continuarà encapçalant d’Àrea de Seguretat Ciutadana que ja tenia encomanada des de l’inici de la legislatura municipal. Montse Mindan (Junts x Roses), que segueix encarregada de l’Àrea de Turisme, passa a ostentar el càrrec de primera tinenta d’alcaldia, mentre que Fèlix Llorens (GDPDR) es manté com a segon tinent d’alcaldia i Ester Bonaterra assumeix la tercera. Un altre canvi produït arrel del nou decret és la denominació específica d’aquests càrrecs, que passen de dir-se tinents/es d’alcalde a tinents/es d’alcaldia, per fer-la inclusiva i no masculinitzant.

Canvi de portaveus a ERC i Junts

Joan Plana en assumir l’alcaldia de Roses ha cedit la funció de portaveu d’ERC a l’Ajuntament a la regidora Vero Medina, mentre que a Junts, Marc Danés ha cedit aquest càrrec a l’exalcaldessa Montse Mindan.

Tots els regidors continuaran al capdavant de les Àrees que han portat durant els dos primers anys de legislatura, amb l’única excepció de l’Àrea de Govern Obert, encarregada del Servei d’Atenció al Ciutadà, Arxiu Municipal, Informàtica i Noves Tecnologies, Participació Ciutadana i Transparència, que fins ara estava càrrec de Joan Plana i ara passa a mans d’Èric Ibáñez (ERC).

La resta de regidories es mantenen amb les delegacions i funcions assignades el juny de 2019, de manera que el cartipàs municipal vigent a partir d’avui és el següent:

Alcalde: Joan Plana, Àrea de l’Alcaldia i Serveis Generals i l’Àrea de Seguretat Ciutadana; i confereix als regidors i regidores que s’esmenten a continuació les delegacions genèriques d’Àrea que s’indiquen:

  1. Montserrat Mindan , l’Àrea de Turisme i la primera tinença d’alcaldia
  2. Fèlix Llorens, l’Àrea de Promoció Econòmica i la segona tinença d’alcaldia
  3. Sílvia Ripoll, l’Àrea d’Urbanisme
  4. Marc Danés, l’Àrea d’Economia i Hisenda i l’Àrea d’Ensenyament i de Sanitat
  5. Eric Ibáñez, l’Àrea de Cultura i Festes i l’Àrea de Govern Obert
  6. Juan Manuel Fernández, l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics
  7. Ester Bonaterra, l’Àrea d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Nova Ciutadania i la tercera tinença d’alcaldia
  8. Verònica Medina, l’Àrea de Joventut i l’Àrea d’Esports.
  9. Francesc Giner, l’Àrea de Medi Ambient.