Cap de setmana intens de la Colla Castellera de Figueres amb actuacions a Valls i Salt

Colla Castellera de Figueres

El 5 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres Valls

Els castellers de Figueres van actuar en el 2n Memorial a Ramon Barrufet, a Valls, i al 20è aniversari dels Marrecs de Salt

Colla Castellera de Figueres
El 5 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres a Valls

Aquest passat dissabte, la Colla Castellera de Figueres es va desplaçar a la ciutat bressol dels castells per actuar juntament amb els locals de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Moixiganguers d’Igualada dins els actes del segon memorial a Ramon Barrufet, casteller històric de la colla local i president honorífic d’aquesta fins la seva mort.

Les tres colles van entrar a la Plaça de la Fusta en cercavila, on els músics de la camisa lila van lluir-se durant la mateixa en una zona tant tradicional com aquesta, sent reconeguda la seva qualitat per part de castellers i assistents.

Els castellers de Figueres, van dur a plaça el 3d7, un castell que els dóna molta seguretat i que els va servir per encarar amb ganes el repte de la diada, un 5d7 que es vas mostrar ferm i segur i que va omplir de crits d’alegria als de la camisa lila. Per acabar es va dur a plaça un 4d7 i un Vano de 5.

La Colla Joves va encetar la diada amb una torre de 7, de segon va portar el plat fort, el 4d8 i finalment va acabar amb un 5d7 i un Vano de 5 a ronda de pilars.

I pel que fa als Moixiganguers d’Igualada van intentar la mateixa actuació que la Joves, però el 4d8 no va tenir bones mides en cap de les ocasions que van intentar lligar-lo i al final, es van decidir per un ferm 4d7a. En tercera ronda van acabar amb un 5d7 i un p5.

L’arribada del bus de la colla a les 12 de la nit a Figueres i l’esgotament dels castellers amb el viatge, no van fer-los deslluir a l’actuació del dia següent.

Actuació 20è aniversari dels Marrecs de Salt

El dia següent, diumenge 17, on es van desplaçar fins a Salt per participar en el 20è aniversari de la colla els Marrecs, juntament amb els Minyons de Terrassa.
La Colla Castellera de Figueres va encarar la diada amb dos grans reptes, poder dur de nou el 5d7 (construcció que els està donant tants bons resultats) i estrenar un castell amb agulla, el 4d7a, amb agulla una nova.

Primer de tot van fer un 4d7 amb molts canvis respecte el del dia anterior que va servir per encarar el 5d7, que va treballar al 3, i que fou descarregat amb seguretat malgrat aquest treball.
I un dels seus reptes, el 4d7a no ho van assolir al no poder descarregar-lo degut al moviment general  tant a la descarregada del tronc com a la descarregada final de l’agulla.

Per finalitzar, i després de fer un Vano de 5, la Colla Castellera de Figueres va descarregar un pilar d’aniversari, concloure així la seva actuació dels liles a la Diada del 20è aniversari dels Marrecs de Salt.
Per la seva part, Marrecs i Minyons van encetar la diada amb dos pilars caminats i els Liles van fer 3 pilars de 4. Els Marrecs va dur a plaça una gran actuació, en primera ronda una torre de 7, en segona el castell estrella de la diada, el 3d8 que fou molt celebrat i en ronda final el 7d7. Van acabar amb 2 pilars de 5.

Els Minyons va fer la clàssica de 8, 3d8, 4d8 i 2d7. L’execució dels 3 castells va ser excel·lent. Van acabar la seva actuació amb un Vano de 5.

Cal destacar que l’actuació de la Colla Castellera de Figueres va se la més important de la temporada, tot i la caiguda en el 4d7a, en un cap de setmana “de somni” a l’actuar a plaça amb colles de primer nivell en el món casteller.