Capmany organitza la VII Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya

VII Trobada d'Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya

Demà, 11 de novembre, deu colles catalanes cuinaran a la plaça Major en aquesta trobada gastronòmica, que se celebra a l’Alt Empordà per primera vegada

VII Trobada d'Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de CatalunyaLa VII Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya es farà per primera vegada a l’Alt Empordà, el proper 11 de novembre. La cita se celebra de manera rotativa en les poblacions que formen part de la Federació d’Escudelles, Ranxos   i   Sopes   Històriques   de   Catalunya,   i   enguany   Capmany   és   la   població responsable d’organitzar i acollir la trobada.

L’esdeveniment aplegarà les colles de Castellterçol, Gelida, la Seu d’Urgell, Ponts, Verges, Vidreres, Albons, el Soler, Montmaneu i Capmany. Al llarg de tot el matí, es faran diverses activitats, mentre els membres de cada colla aniran cuinant els seus ranxos a la plaça Major. Al migdia, tothom podrà tastar les diverses propostes culinàries.

Entre les propostes per als visitants, destaca la fira de cellers i productes de Capmany, que s’instal·larà al centre del poble, i en la qual es podran conèixer i degustar els vins que s’elaboren a la població i altres productes grastronòmics, com el nap de Capmany.

Durant el matí, també hi haurà sardanes, esbart dansaire, grallers, una visita guiada per descobrir la població i jocs diversos relacionats amb el món de la vinya, el vi i el ranxo de Capmany.

El dia abans de la trobada, el 10 de novembre a les 7 de la tarda, se celebrarà l’acte de constitució de la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Capmany.