Càritas Roses desmunta falsos mites sobre l’origen de les famílies a les que ajuda donant aliments des del CDA

Càritas Roses

Un moment de l'assemblea anual de Càritas Roses

Més de la meitat de les famílies que reben ajuda del Centre de Distribució d’Aliments, CDA, són de Roses “són del país”, i moltes famílies no van a demanar ajuda a Càrites perquè que només ajuda a la gent de fora “i Càritas ajuda a tothom, sigui d’on sigui”

Càritas Roses
Un moment de l’assemblea anual de Càritas Roses

Càritas Roses va celebrar la seva assemblea anual per tal de donar comptes als voluntaris i voluntàries dels serveis que s’han realitzat durant tot l’any. És el moment d’explicar la feina abnegada que fa una sèrie de persones amb la finalitat d’ajudar a unes altres que ho necessiten.  

El president de l’entitat, Pep Pagès, a l’espera de la memòria de l’any 2017 que ha d’entregar Càritas Girona previsibliment per a la festivitat de Corpus Christi, va afirmar que “no ha estat un any dolent –referint-se a l’exercici passat-, ja que per nosaltres un any bo vol dir acabar l’any sense dèficit i poder començar aquest 2017 amb el balanç econòmic anivellat o amb un xic de superàvit”.

Dit això, Pagès va cedir la paraula al coordinador del Centre de Distribució d’Aliments de Roses, CDA, Pere Bohigas, que es gestiona des de Càritas, va desvetllar que l’any 2016 “es van ajudar 392 famílies, que vol dir 1.118 persones beneficiades i que suposa un valor econòmic de 135.000 euros”. Una dada que va comparar amb la d’un any abans, el 2015 “quan van ser 412 famílies les que van rebre ajuda per part de Càrites, el que significa 1.250 persones, és a dir, ha baixat el nombre de famílies però el de persones, si fa o no fa, s’ha mantingut”.

I Bohigas va voler explicar als voluntaris i voluntàries de Càrites que “el 53% de les famílies que venen al Centre de Distribució d’Aliments són de Roses, és a dir, gent del país, el 36% són marroquins i la resta provinents de la resta de països d’arreu del món. I dic això per desmuntar falsos mites que hi al carrer sobre l’origen de les famílies a les que donem ajuda”. I ho va dir amb un to col·loquial, afable, com volen transmetre als assistents que ho poden dir arreu i en veu ben alta “que la majoria de les famílies a les que donem aliments són del país”.

Unes xifres, les donades per Pere Bohigas que van corroborades per la coordinadora del Centre d’Acollida de Càritas Roses, Jessica Jerez, a l’afirmar que “és fals”, que s’ajudi més a les persones de fora, ja que “al  2016 més del 50 % de les persones que vam atendre i ajudar des de Càrites eren d’aquí, Catalunya, i la majoria que no eren d’aquí, o del nostre país, eren famílies provinent d’Europa”.
Jerez va remarcar que “tenim l’obligació de donar a conèixer aquesta informació, que és la realitat, perquè m’he trobat amb famílies que ens han arribat amb una situació insostenible, quan ja no podien més, i dir-me que no havien vingut abans perquè pensaven que Càrites no ajudava a la gent d’aquí. I Càrites ajuda a tothom, independentment si són d’aquí o d’allà”.

17 voluntaris han passat al 2016 pel CDA

Durant l’assemblea també es va dir que durant l’any 2016 van passar pel Centre de Distribució d’Aliments “17 voluntaris, alguns donen un cop de mà 6 hores a la setmana, altres 3 i algunes moltes més hores, que fa una mitjana de 4 hores, que vol dir que es dóna un servei molt important des del CDA, que si s’hagués de remunerar a les persones que ho fan desinteressadament serien molts de diners”, va cloure el coordinador del Centre de Distribució d’Aliments de Roses.

Un cop acabada l’assemblea, responsables i voluntaris i voluntàries de Càritas Roses van gaudir d’un dinar de germanor que es va celebrar a les dependències exterior de l’església de Santa Maria.