Càritas Roses necessita voluntaris pel Gran Recapte d’Aliments d’enguany

Fundació Solidaritat Carrefour

Voluntaris col·laborant en el supermercat Carrefour al Gran Recapte d'Aliments a Roses celebrat al passat novembre

El Gran Recapte d’Aliments de 2016 es portarà a terme els dies 25 i 26 de novembre

Gran Recapte d’Aliments
Voluntaris col·laborant en un Gran Recapte d’Aliments a Roses / Foto: arxiu

Divendres dia 25 de novembre i el dissabte, dia 26, està previst porta a terme el Gran Recapte d’Aliments a tot Catalunya, iniciativa solidària que a Roses portaran a terme Càritas i Creu Roja en 7 supermercats de Roses.

Actualment, les dues entitats ja compten amb una seixantena de voluntaris, però “ens agradaria arribar al centenar, perquè?, perque les persones que hi siguin no hagin de fer els torns massa llargs, que estiguin 3 o 4 hores, un temps que passa ràpid i no les 7 o 8 hores, que es fan carregoses, que s’han de fer quan no tenim prou de voluntaris”, ha manifestat el representant de Càritas Roses, Pere Bohigas.

No donar oli, espaguetis, macarrons o arròs

Cal destacar que el aliments dels quals té manca el Centre de Distribució d’Aliments de de Roses són productes de llarga caducitat com els potets de verdura, de fruita o les llaunes de peix. També es necessita sucre, farina, embotits, cacau en pols i formatge “que no necessita nevera”.

En canvi, Bohigas recalca que no “ens cal ni arròs, ni oli, espaguetis i macarrons, perquè són aliments que ens ha arribat en molta quantitat de la Comunitat Europea i Creu Roja Espanya”.

Productes d’higiene personal

Pere Bohigas ha assenyalat que “tot i que el Centre de Distribució d’Aliments reparteix bàsicament menjar, també es vindria bé que la gent donés productes d’higiene personal com xampú, pasta i raspall de dents, sabó, gel de bany i productes d’higiene i íntims per a la dona, ja que també són fonamentals”.

6 supermercats participaran en el Gran Recapte

Sis supermercats de Roses participaran al Gran Recapte d’enguany i que són, concretament el Bon Preu de la plaça Frederic Rahola, el Condis, el Caprabo de la C-260, el Lidl, el Carrefour i el Mercadona.

Com col·laborar

Les persones vulguin col·laborar en aquest Gran Recapte d’Aliments com a voluntaris poden fer-ho a través del correu electrònic roses@caritesgirona.cat, trucant al telèfon 972 15 35 86, o bé, “que és la manera més fàcil de fer-ho”, anar personalment al Centre de Distribució d’Aliments, situat al carrer Fleming, nº 32, els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13 hores.