Carles Bros inaugura aquest dissabte a Ca l’Anita la seva exposició ‘Fes punta al llapis’

Exposició 'Fes punta al llapis' a Ca l'Anita

Un element banalitzat com és un llapis, Bros el carrega de significat i potencialitat creativa, com així es transmeten les escultures, dibuixos i pintures de la mostra

Exposició 'Fes punta al llapis' a Ca l'AnitaL’equipament cultural de Ca l’Anita acollirà, aquest proper divendres 31 de març, la inauguració de l’exposició “Fes punta al llapis. Carles Bros”.

Aquesta mostra gira al voltant d’un element aparentment quotidià i banalitzat com és el llapis, però, Bros és capaç de carregar-lo de significat i potencialitat creativa, amb una força que es transmet a través de les escultures, dibuixos i pintures.

Així, l’artista proposa un espai expositiu essencial que ens transporta i fa reflexionar sobre l’origen i execució de l’acció artística. La reverència del grafit en tant que element primari que intervé en el desenvolupament d’una idea o projecte es manifesta al llarg de tota l’exposició.

Invocant les paraules del mateix artista, la inspiració que ha de donar vida a nous projectes circula “de l’ull al cor, del cor al cervell i del cervell a la mà”. Abans de començar el primer traç hi ha, doncs, una fase de meditació, però Carles Bros no renuncia a l’espontaneïtat, sinó que es deixar portar per les sensacions del present. En una consideració vers el moment actual, el temps real en què vivim, l’artista empunya –i reivindica– el llapis en tant que eina que pot acabar desapareixent a causa de la irrupció imparable de les noves tecnologies dins la nostra societat.

Carles Bros manifesta de manera transversal la importància del grafit, de l’escriptura, de l’acció –gairebé sagrada– d’agafar i fer punta al llapis. “Fer punta al llapis” és sinònim d’engendrar noves idees. Idees meditades que es materialitzen en una execució ràpida, enèrgica, i en què el procés manual juga un paper molt important. Les seves escultures i dibuixos prenen forma a través de línies angulars i caires vius. Els cantelluts encenalls –no exempts de delicadesa–, conviuen harmònicament amb remolins arrodonits que simulen el deixant de fusta del llapis obtingut en l’acte de fer punta. Aquestes escultures de formes més amables són espirals infinits que s’allarguen i es cargolen a la manera del pensament i la voràgine creativa.

L’exposició es complementa amb dues activitats que tindran lloc dissabte 7 d’abril. La primera es tracta d’un taller familiar que es durà a terme d’11 a 13:30 hores i una visita guiada pel propi artista, prevista per les 18 h.
Per participar cal inscriure’s prèviament.

La mostra romandrà a Ca l’Anita fins al 22 d’abril, podent-se visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores. I els dissabtes  diumenges i festius de 12 a 14 h i de 17 a 20 h.