Carles Pàramo presenta la seva col·lecció de gravats, llibres i altres documents de la història de Roses

Centre Cultural de Ca l'Anita
Un moment de la visita guiada que va fer Carles Pàramo a Ca l'Anita per la seva col·lecció de gravats

Ho va fer dins d’una visita guiada que va portar a terme aquests passats dissabte i diumenge al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses

A la tardor de l’any passat, l’Ajuntament de Roses va impulsar el cicle ‘Roses Patrimoni Viu’ organitzant diverses activitats per tal de difondre el patrimoni històric i cultural de la Vila. “I a l’igual que l’any passar vam portar a terme una visita per la col·lecció que Salvador Guerra té a casa seva, aquest any la visita guiada la portarà a terme en Carles Pàramo aquí, al Centre Cultural de Ca l’Anita”, va dir a mena de presentació el regidor de Cultura, Patrimoni i Festes, Èric Ibáñez, el passa dissabte de la visita guiada que Pàramo va fer sobre per la seva col·lecció de gravats, llibres i altres documents relacionats amb la història de Roses.

Una col·lecció de gravats, llibres i documents que Carles Pàramo ha anat reunint al llarg dels anys “degut a la seva inquietud, des de molt petit, per conèixer la història de Roses”, va apuntar l’alcaldessa de la Vila, Montse Mindan.

I l’autor de la col·lecció de gravats va explicar als assistents la mosta “dividida en blocs, un primer i començant per l’entrada, hi ha els documents més moderns, amb un grup de mapes i cartes de navegació. A continuació, hi ha els cartularis o portuaris, que són ben antics. Un tercer bloc són gravats del segle XVII i XVIII, i després uns que fan referència a la guerra més documentada que tenim, que és la de 1.808”.

A més dels gravats, Páramo, també va exposar una sèrie de llibres de postals, imatges i, sobretot, d’Història.
De la història de Roses.