Carles Puigdemont: “els catalans han dit que ja n’hi ha prou”

Carles Puigdemont

L’alcalde de Girona va oferir una xerrada al Teatre Municipal de Roses sobre “el moment històric que viu Catalunya” cap a la indepèndencia

Carles Puigdemont, alcalde Girona

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, va ser l’encarregat d’inaugurar el cicle de conferències que sota el títol “Propostes de país per a nou temps”ha programat l’Ajuntament de Roses per tal d’oferir una visió de la siutació actual i el reptes de futur que es plantegen a Catalunya camí de la Indepèndencia.

El primer que va remarcar Puigdemont, després de ser presentat a l’auditori per la primera tinent d’alcalde de Roses, Montserrat Mindan, va ser que “aquests tipus d’aportacions (referint-se al cicle de conferències) realitzada per Roses com d’altres que es fan o faran en altres municipis, són sumament necessàries per definir un pensament col·lectiu, que és materia bàsica i indispensable per culminar amb èxit el procés que tots plegats hem decidit que hem d’emprendre”.

L’alcalde de Girona va subratllar les seves paraules afirmat que “depén de nosaltres que aquest moment històric que vivim acabi com ens agradaria que acabés”. També va remarcar l’importància que tot aquest procés es faci de manera “pacífica, democràtica, oberta i dialogant”.

Puigdemont va afirmar que la societat catalana “ha fet clic i la gent ha dit ja n’hi ha prou”, esmentant l’incopliment de les lleis per part del govern espanyol, “com la de l’Estatut”, recordant el deute de 1.699 milions d’euros que té Espanya amb Catalunya i enumerant el “ridícul” nivell d’inversió que l’Estat espanyol ha destinat per a Catalunya el 2013, comparant-lo amb d’altres autonomíes. D’aquesta manera, va explicar als assistents el perquè som on som actualment. I ho va fer des de una visió local, del món del municipalisme, és a dir, des dels ajuntaments que formen part de l’Associació de Municipis per la Indepèndencia, l’AMI, de la qual Girona va ser un dels primers municipis en adherir-se. “Perquè el món local, va assenyalar, està cridat a ser un al·liat  estratègic en el procés que el nou Parlament i el nou Govern de la Generalitat decideixi emprendre en la línia de la creació d’un estat propi per a Catalunya”.

Aquest proper dijous es portarà a terme la segona conferència, també al TMR, i en la que el ponent serà Josep Mª Terricabras, catedràtic de Filosofia de la UdG.