Carles Viver i Pi-Sunyer clou el cicle de xerrades de Roses ‘Propostes de país per a un nou temps’

Propostes de país per a nou temps

El Teatre Municipal de Roses acollirà la darrera sessió del cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’ programat per l’Ajuntament de Roses durant aquest darrer trimestre

Propostes de país per a nou tempsAquest proper divendres, 13 de setembre, el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, visitarà Roses per oferir una ponència emmarcada en la situació actual que viu Catalunya en el seu camí a cap a l’autodeterminació.
Una xerrada que servirà per posar un punt i a part al cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’, que es va iniciar a la tardor de 2012, va continuar a la primavera de 2013 i, ara durant aquest darrer trimestre.
Professionals, pensadors i polítics han visitat Roses dintre d’aquest cicle, sent els darrers que han passat pel vestíbul del Teatre Miunicipal de Roses l’economista Miquel Puig i el catedràtic Norbert Bilbeny.

La conferència que oferirà Carles Viver i Pi-Sunyer s’inicicarà a les 20.30 hores.

Amb aquest acte, clourà a Roses la segona edició del cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps”, engegat l’any 2012 per tal d’apropar a la ciutadania del municipi i de la comarca, el pensament i experiències de figures de l’actualitat amb contrastada solvència i trajectòria professionals. L’Àrea de Cultura del consistori, treballa ja en la programació de noves xerrades per al proper any, que donaran continuïtat al cicle.

Carles Viver i Pi-Sunyer

Nascut a Terrassa l’1 de setembre de 1949, es va doctorar en dret a la Universitat de Barcelona en 1977, on va ser catedràtic de dret constitucional entre 1987 i 1990, i des de llavors ho és de la Universitat Pompeu Fabra, on va ser membre de la Comissió que va crear aquesta Universitat i va anar el primer degà de la seva Facultat de Dret.

Entre 1992 i 2001 va ser magistrat del Tribunal Constitucional d’Espanya, exercint de vicepresident del mateix de 1998 a 2001. En 2004 va ser nomenat Director de l’Institut d’Estudis Autonòmics, des d’on va assessorar tècnicament en els treballs de redacció de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006, així com en els de la proposta d’un nou Pacte Fiscal. És especialista en dret autonòmic i dret constitucional. En 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi i el premi Justícia de Catalunya. En 2004 va rebre la Gran Creu d’Isabel la Catòlica i en 2005 l’Ordre del Mèrit Constitucional. Des d’abril de 2006 és magistrat del Tribunal Constitucional d’Andorra per designació del Consell General. És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans des de març de 2012.

Al març de 2013 va ser designat per presidir el Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Són funcions del Consell Assessor per a la Transició Nacional:

– Analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional.
– Assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles.
– Proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional i identificar-ne suports.
– Assessorar el Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés.