Carlos Santiago és el nou entrenador de l’A.E. Roses per a la temporada vinent

A.E. Roses
Carlos Santiago amb el president de l'A.E. Roses, Sergi López, donant-se la mà simbolitzant el fitxatge

L’entrenador la temporada passada del Sant Jaume de Llierca, Carlos Santiago, era la primera opció de la directiva de l’Agrupació Esportiva Roses per dirigir a l’equip la propera temporada, després de la marxa de Gabriel Maragall

A.E. Roses
El president de l’A.E. Roses, Sergi López, donant la mà al nou entrenador del primer equip, Carlos Santiago

El figuerenc Carlos Santiago Flotats, de 37 anys, dirigirà les regnes del primer equip de l’A.E. Roses la temporada de futbol 2016-2017 de 2ª Catalana. Un nou entrenador que ho va desvetllar ahir el president de l’Agrupació Esportiva Roses, Sergi López, en el transcurs del I Trofeu Roses Badia Cup.
“Després que el nostre entrenador la temporada passada, Gabriel Maragall ens comuniqués que no dirigiria l’equip l’any vinent per motius laborals, en Carlos Santiago va ser l’única opció que es va plantejar la directiva per dirigir al primer equip. Compleix el perfil que buscàvem, un entrenador jove però amb experiència a 2ª Catalana, competitiu i amb ganes de venir a formar part del nostre projecte”, va afirmar el president de l’A.E. Roses, Sergi López, per assenyalar que “divendres farem oficial el seu fitxatge”.

Carlos Santiago prové del Sant Jaume de Llierca, precisament l’equip de la Garrotxa davant el qual l’A.E. Roses va assolir l’ascens a 2ª Catalana en la promoció d’ascens. Santiago va ocupar al mes de febrer el lloc de Ferran Roca amb l’objectiu d’assolir l’ascens. Objectiu que tot i haver aconseguit no seguirà al capdavant de l’equip garrotxí, ja aquest ha passat a ser filial de l’Olot, per la qual cosa la direcció esportiva ja no dependrà i, sobretot, “perquè em feia molta il·lusió venir al club rosinc per l’estima que li tinc, ja que el meu oncle, Fèlix Santiago, va ser jugador de l’A.E. Roses durant 25 anys, i jo venia sempre els divendres a entrenar amb ell i, sens dubte el tema emocional m’ha ajudat a decidir-e a venir a Roses”, va explicar el nou entrenador de l’Agrupació Esportiva.

Tot i que no ha volgut desvetllar la seva filosofia de joc com a entrenador, en assenyalar que “en funció dels jugadors dels jugadors dels que disposo intento jugar d’una manera o una altra”, Carlos Santiago és un tècnic, si ens basem en el futbol que ha desplegat el Sant Jaume de Llierca durant el temps que l’ha dirigit, és la de que el seu equip tingui la possessió de la pilota. Un estil de joc que fins que no conegui als jugadors als qual començarà  a entrenar properament, no sabrà si ho podrà portar a terme.

L’objectiu del nou entrenador de l’A.E. Roses, marcat pel club, “és consolidar la categoria, assegurar la permanència primer de tot, i partir d’aquí serem ambiciosos, tot i que 2ª Catalana es una categoria molt competitiva, on hi ha poca separació de punts entre els equips, però intentarem arribar als 50 punts el més ràpidament possible i després mirarem que fites podrem aconseguir”, va assenyalar Santiago.

Carlos Santiago en el món del futbol

Carlos Santiago es va iniciar en el món del futbol com a jugador a les files de la Fundació Esportiva Figueres, des d’on va passar a jugar al primer equip de l’Unió quan militava a Segona B. Tot i la seva joventut, fa 20 que entrena a equips de futbol. En aquesta tasca va ser el coordinador del futbol base de l’equip figuerenc, per passar posteriorment, un cop retirat com a jugador, ser l’entrenador del Vilamalla. Una etapa que va acabar després de 7 anys per dirigir al Quart durant dues temporades.
La temporada estava sense equip quan el va cridar el Sant Jaume de Llierca el passat mes de març per assolir l’ascens, que va aconseguir, i la temporada vinent entrenarà a l’A.E. Roses.

Agraïment a Gabriel Maragall

El president de l’A.E. Roses va tenir paraules d’agraïment a la tasca desenvolupada per Gabriel Maragall al capdavant del primer equip durant els gairebé cinc anys que el va dirigir en dos períodes, des de l’agost de 2009 fins al juny de 2012, la primera, i des del gener de 2014 fins a la finalització d’aquesta mateixa temporada. “Va ser la meva primera incorporació com a president del club, i gràcies a ell s’ha pogut aplicar una política esportiva i econòmica per arribar a donar-li estabilitat a una entitat com l’Agrupació Esportiva Roses. En aquest sentit, en Gabri ha estat fonamental, i volem agrair-li tot el seu esforç i dedicació, i és una llàstima que no pugui continuar amb nosaltres. Però hem de passar fulla i donar la benvinguda a Carlos Santiago, que de ben segur ens donarà moltes alegries”, va concloure Sergi López.