Carnaval de Roses 1 – Pluja 0

Carnaval de Roses

Ballant en una de les desfilades del Carnaval de Roses / Foto: arxiu

El DJ Pastis anima el final de la desfilada del Carnaval de Roses congregant a centenars de participants al moll del port pesquer

Carnaval de Roses 2015
Ballant a la desfilada de diumenge del Carnaval de Roses 2015

Ningú l’havia convidada, però volia participar, volia jugar el partit. Així que a les 12 del migdia, tot just quan s’iniciava la desfilada de diumenge del Carnaval de Roses la pluja va fer acte de presència.

Va ser igual, ningú el va fer cas. Tant els milers dels participants de la rua de la festa de disfresses de la Vila de Roses com els també milers d’espectadors congregats al llarg de l’Avda. de Rhode la van ignorar, a la pluja. I fruit d’aquest menyspreu els núvols que taponaven el cel de Roses van decidit marxar deixant pas a un tímid sol. De tal manera que la por que va envair als participants perque la desfilada no es pogués portar a terme, es va esvair de totes totes per finalment lluir les seves disfresses al llarg del passeig marítim en la que és, sens dubte, la passada més agraïda per tots, ‘carnavaleros’ i públic, del Carnaval de Roses. Un carnaval que va guanyar el duel al qual el va reptar la meteorologia.

El DJ Pastis fa les delícies dels ‘makineros’ al final de la rua del Carnaval

Carnaval de Roses 2015
El DJ Pastis va punxar la seva música al Carnaval de Roses 2015

Hi havia reticències per l’actuació del DJ Pastis organitzada per ‘Els Pipiolis van de Pitima’ per commemorar el seu 10è aniversari com a colla de carnaval. Reticències per la possible afluència de públic que no fos provinent de la mateixa desfilada de Carnaval. Reticències pel possible trencament de l’harmonia, la gresca i el bon rotllo que sempre acompanya els diumenges de la festa de disfresses de la Vila de Roses.

I tot just a les 16:30 hores aquests dubtes es van desvetllar quan el DJ Pastis (David Álvarez) va començar a punxar des d’alt de la carrossa de Els Pipiolis, ja que va fer les delícies de centenars dels més makineros del Carnaval de Roses, els qual van començar a ballar al ritme que imposava DJ Pastis. “Des dels 18 fins als 25 anys hem anat cada cap de setmana a la discoteca on era resident en DJ Pastis, i des de la generació nostra fins als 40 anys l’han seguit. Complim 10 anys com a colla i havia de venir ell”, va afirmar Francesc Montero, un dels cap de la colla El Pipiolis van de Pitima, content perquè amb tot es va desenvolupar només amb molt música, molt de ball i molta festa.

Després d’hores al moll pesquer moltes carrosses van voler tornar a fer una segona passada, per la qual cosa l’omnipresent regidor de Festes i Carnaval de Roses, Juan M. Fernádez, Ferdy, el qual va estar amb l’alcaldessa Montse Mindan donant la sortida de les carrosses a les desfilades, després dirigint la coreografia de la seva colla i després de la passada es va posar a la confluència de la riera La Cuana i la Gran Via Pau Casals per donar un cop de mà per agilitzar la circulació dels vehicles i remolcs de la festa de disfresses.
Una segona desfilada a l’espera de fer-se la presentació en societat dels nous Reis del Carnaval de Roses 2016.