Sí, sí, sí, el Carnaval de Roses ja és aquí!!

Carnaval de Roses 2017
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, fen entrega dels 20 duros la vara de comandament i la clau de la ciutat al Rei Carnestoltes

El Rei Carnestoltes del Carnaval de Roses decreta que “tothom s’ho passi bé amb un comportament exemplar i ple de bon ambient i diversió”

Carnaval de Roses 2017
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, fen entrega dels 20 duros la vara de comandament i la clau de la ciutat al Rei Carnestoltes

Ahir es va encetar el Carnaval de Roses 2017. Una festa que, com va assenyalar el Rei Carnestoltes, caracteritzat en la persona de Miquel Fuentes, feia deies que a la Vila s’esperava amb impaciència.

Com ja és tradició la festa de disfresses es va encetar des de la plaça de Catalunya amb una cercavila de benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes fins a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola, a càrrec de la banda de percussió d’Ociart, on la fundadora de l’entitat, la Laia Segura, s’ha demostrat que realment és un androide, perquè sinó no s’entén d’on treu tanta energia i alegria que, a més, no se li acaba mai.

Un Carnaval de Roses que es va inaugurar amb una sensació en l’atmosfera, en l’ambient, en l’ànima dels participants que la festa de disfresses d’enguany serà això: una festa. “Sí, està clar que hi ha voluntat per part de totes les colles que el nostre Carnaval sigui cada any una mica millor, i si ens ho proposem ens ha de sortir bé”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que la seva intuïció, el seu interior li diu que “anirà molt bé, tot i que mai se sap el que podrà passar”.

La cercavila amb els seus acompanyants van arribar a l’envelat on centenars de persones estaven esperant l’arribada de la comitiva. I sense pausa va començar l’acte de presentació, conduit per la Lídia Sagué, dels Reis Carnavals de Roses 2017, representats per la Carolina Viñuela i Dario Fannoni de la colla Torracastanyes; i dels Reis Infantils, l’Èrik Barneo i la Marla Viñales de la colla Els Amics. Tots quatre van desitjar que tothom gaudeixi d’un bon carnaval i recordant que “Per Carnaval NO tot s’hi val!!”.
Tot seguit va ser presentat, enmig de la cridòria dels seus incondicionals (més bé de les seves incondicionals, perquè anava acompanyat de només dones) el Rei Carnestoltes, representat en la persona de Miquel Fuentes. Un rei que com ell mateix va reconèixer tindrà un regnat curt.
Un regnat, però que va començar amb la intenció de ser recordat per temps immemorial, perquè va llegir un discurs “curt com el meu mandat”, per tot seguit treure un rotllo de paper de 10 metres on el tenia escrit. Menys mal que la gent ja venia sopada…

I el Rei Carnestoltes va decretar com a imposició que la gent s’ho passi bé i que sigueu feliços. Deixar-vos de mals rotllos i gaudiu del què significa realment la paraula Carnaval, per tant, demano un Carnaval ple de bon ambient, de diversió, de gent alegre amb ganes de passar-ho bé, i de gent que serà exemplar on tothom demostrarà el perquè som part d’aquesta festa amb una meravellosa actitud”.

Es veu, pel que ens hem pogut informar, que tota aquella gent que no vingui al Carnaval exclusivament a divertir-se no la deixaran participar. Així que esteu avisats…

I com a exemple de bon ambient i de diversió el Rei Carnestoltes va fer pujar a l’escenari a les seves súbdites per ‘marcar-se’ un ball que ja els agradaria fer als concursant del programa de TV ‘Top Dance’.

I va ser després del ball quan l’alcaldessa i el regidor de Festes, Francesc Giner, li van fer entrega al Reis Carnestoltes de la vara de comandament i la clau de la ciutat i un bitllet de 20 duros  pessetes, “i des d’aquest moment jo passo a ser una persona més del Carnaval i li passo tota la responsabilitat al Rei Carnestoltes i que comenci la festa”, va dir Mindan.

I la festa va començar amb l’alcaldessa com una persona més del Carnaval ballant al ritme del grup de versions ‘Centauro La Grupestra’ primer dels DJ’s de Joventut Rosinka després.

I avui toca la desfilada de divendres a la nit tot desitjant que la tramuntana (que ningú l’ha convidada) no molesti gaire.