Mes de paraules

El Carnaval de Roses s’emplenarà d’animals… de totes les espècies

Carnaval de Roses 2017
Alguns membres de la Colla Bruel amb la seva Arca de Noé

La Colla Bruel ha decidit treure a passejar durant el Carnaval de Roses a tots els animals que hi càpiguen en la seva Arca de Noé

Carnaval de Roses 2017
Alguns membres de la Colla Bruel amb la seva Arca de Noé

La nau on una vintena de carrosses del Carnaval de Roses romanen guardades durant tot l’any per a que les colles treballin en elles quan s’apropa la festa es coneguda per tothom com “la nau de l’Escribano”, ja que és propietat d’aquest senyor, que la utilitzava anys enrere com a granja avícola, on criava milers de pollastres.

Ell, l’Escribano, encara no ho sap, però la seva nau torna a ser un granja. Bé, més que una granja, perquè ara, a banda d’alimentar pollastres, s’està donant de menjar a mofetes, pingüins, llops, óssos, colles, guineus, entre d’altres molts d’animals… Tants com el que caben a l’Arca de Noé. Perquè el que hi ha a la nau de l’Escribano és un Arca de la Colla Bruel plena d’animals que no sabem si pel Carnaval els vendran a preu per quilo o simplement els trauran a passejar…

Aquesta colla l’any passat van anar de Víkings, i enguany han decidit com diem, ser uns animals. Uns animals a bord de l’esmentada Arca de Noé. I perquè aquesta disfressa?. Doncs molt senzill. Al 2016, els víkings van arribar al Carnaval de Roses en un vaixell, i l’Arca de Noé que és? Un vaixell, doncs “ens disfressem d’animals de l’Arca de Noé per poder aprofitar el vaixell de l’any passat fent-li les corresponents modificacions, clar”, ha afirmat el Vocal de la colla Bruel, Justino García.

I la vintena d’animals previstos per anar a bord de l’Arca haurà d’abonar el seu passatge, ja que amb la crisi es veu que Noé també ha de sufragar despeses i, per tant,  “enguany, al igual que al 2016, la quota que paguem és de 150 euros”, ha assenyalat García, aclarint que “els nens fins a 8 anys paguen 60 euros i fins a 12 anys, uns vuitanta euros”. Uns diners que donen per tot, menjar, beure, ballar, saltar, riure… “Però no per la modista que fa la disfressa, que va a part”, ha dit en Justino.

Per al Vocal de la Colla Bruel  és bona idea  que es faci un concurs a l’assenyalar que “em sembla bé els concurs, no pel premi, que està bé poder escollir número de sortida per la desfilada, sinó per intentar fer-ho una mica millor que els altres, tant a l’hora de decorar la carrossa com de fer el millor ball”.
En aquest sentit, una de les cap de colla de la Bruel, l’Isabel García, ha afirmat que “nosaltres optarem a tots els premis, disfressa, carrossa i coreografia, i amb la il·lusió de guanyar ens estem preparant, una altra cosa és si després ho aconseguim”.

I pel que fa a la prohibició de no beure ni menjar durant les desfilades l’Isabel assegura que “em sembla genial sempre que es respecti la decisió presa en el Consell de Carnaval, on es va dir que hi hauria excepcions, però sempre a dalt de la carrossa,  per a nens petits o persones que necessiten menjar per qüestions de salut, ja que, per exemple, nosaltres portem mainada d’1 any”.

El passat dijous es va  celebrar una reunió per comunicar precisament a totes les colles de carnaval les decisions preses pel Consell de Carnaval i un dels temes més candents va ser el de la nau. La Colla Bruel, com tantes altres, no té lloc on guardar la carrossa, i quan acabi la festa hauran de treure la seva de la nau de l’Escribano. Una reunió que, segons la cap de colla, va sortir “amb l’esperança de solucionar el tema, una solució que l’hem de trobar entre tots, l’ajuntament i les colles de carnaval”.  

El millor i el pitjor del Carnaval de Roses

Per a en Justino García el millor del Carnaval de Roses “és l’ambient entre les colles” i el pitjor “són els problemes que ocasiona l’abús de l’alcohol”.
Esperem que Noé, amb la seva Arca plena d’animals, faci possible que el Vocal de la Colla Bruel i cap participant de la festa no hagi de trobar-se enguany amb el pitjor del Carnaval.