El Carnaval de Roses serà testimoni d’un tribut al rock, concretament al heavy dels 80

Carnaval de Roses 2017
Aquests heavys tocaran durant el Carnaval de Roses d'enguany

La colla Els Cracks de l’Empordà enguany, a part de ser cracks, també seran heavys

Carnaval de Roses 2017
Aquests heavys tocaran durant el Carnaval de Roses d’enguany

Es diuen Els Cracks de l’Empordà, i com ningú els ha dit res doncs es consideren com a tal, uns cracks. Al menys hem de reconèixer, que un dels cap de colla, Fran Medinilla, va tenir una resposta de crack quan després de dir-nos que anirien disfressats de heavys el vam preguntar el perquè i va i diu, “ja t’ho vaig explicar l’any passat, cada estiu fem un dinar entre tots de la colla, es presenten varies propostes i la més votada va ser la d’anar de heavys”.

L’any passat!!, Si no ens recordem que vam sopar ahir tu penses que ens recordarem el que vas dir l’any passat?… Putu crack, ara entenem perquè és un dels cap de la colla…

Així que segons Medinilla “farem un tribut al rock dur dels 80, del heavy”, i per això “la carrossa l’estem decorant com si fos un habitació d’adolescents o un garatge on assajaven els músics, amb els seus pòsters, xapes, guitarres elèctriques”.
Aquesta disfressa els hi ve al pèl a aquests Cracks de l’Empordà, però no pel tema heavy, sinó per retrocedir en el temps, ja que diuen les males llengües que “ells no tornaran a aquesta la dècada dels 80 perquè ja hi són, ens va quedar en el segle passat, home!!”. Pot ser aquesta afirmació és fruit de l’enveja perquè són uns cracks, perquè a nosaltres els membres d’aquesta colla ens van semblar persones totalment integrades en el segle XXI, però clar, aquest segle es va encetar l’any 2000, i estem al 2017…

I l’any passat d’aquest segle XX Els Cracks de l’Empordà van disposar d’una Barraca per a la Festa Major de Roses, on els guanys que van tenir “ajudem molt per pagar les despeses del Carnaval, i enguany hem pogut canviar tot el cablejat i totes les llums de la carrossa, ens permet que els vam treballar a les barraques no paguem la disfressa i, a més hem fet una reserva per poder pagar el lloguer d’un lloc per guardar la carrossa, ja que com no sabem on anirem”, ha explicat en Fran.

I els que no van treballar a les Barraques han de pagar una quota de “155 euros per poder menjar i beure el quatre dies, que inclou la disfressa amb modista”.

“Els Craks de l’Empordà estem totalment d’acord que no es pugui beure durant les desfilades, perquè hi ha temps de fer-ho abans i després i del que es tracta ara és de millorar la imatge del Carnaval”, ha assenyalat el cap de colla respecte a no beure ni menjar durant les desfilades. Respecta al concurs, Fran Medinilla, tot i lamentar que no tindran de preparar una bona coreografia, “ens sembla molt bé que hi hagi, perquè el premi es poder escollir el número de sortida, i nosaltres portem 3 anys sortint dels últims, entre el 45 i el 60”. En concret enguany sortiran amb el número 60, l’any passat ho van fer amb el 46, i fa dos anys amb el 58.
És a dir desfilen Els Cracks de l’Empordà i s’acaba, com aquell qui diu, la desfilada.

Pel que fa al tema de la nau, Fran Medinilla ha assenyalat que “nosaltres estàvem acollonits perquè no sabíem on guardar la carrossa, però ha sortit la nau de Vila-sacra i a veure que es decideix, però sembla que pot ser una bona solució”.

El millor i el pitjor del Carnaval de Roses

Per al cap de colla de Els Cracks de l’Empordà el millor del Carnaval de Roses és “que amb els temps que corren, la monotonia i la rutina de la vida aquests quatre dies de carnaval són màgics, i tenim la sort que tota la colla som amics i familiars i passem 4 dies que em fam recordar les excursions que fèiem al final de curs”. I el pitjor, “les baralles que poden haver-hi per l’abús de l’alcohol”.

70 sorollosos heavys de la dècada dels 80 desfilaran pel Carnaval de Roses, tan sorollosos que potser per això es va decidir limitar els decibels dels altaveus de totes les carrosses… Potser.