Inici Actualitat Carnaval Sí o Carnaval No, aquesta és la qüestió

Carnaval Sí o Carnaval No, aquesta és la qüestió

Moment de la reunió del Consell de Carnaval de Roses celebrada ahir

El Consell de Carnaval de Roses té molts més dubtes que fa 16 dies que es pugui celebrar la festa de disfresses al 2022

El passat 8 de setembre es va reunir el Consell de Carnaval per valorar la possibilitat de celebrar la festa de disfresses el 2022. Una possibilitat, evidentment, condicionada per la situació de pandèmia actual.

I en aquella reunió de fa 16 dies es va deixar una cosa clara: no se celebrarà el Carnaval si no es pot accedir al port. També, però, es va proposar condicionats per la Covid-19, fer un Carnaval reciclat, és a dir, per evitar fer pagar la quota de cada any a tots els membres d’una colla, anar amb disfresses i decoració de la carrossa d’anys anteriors.
I així mateix, es va dir que si no es podia celebrar entre els dies estipulats, entre el 24 i el 28 de febrer, poder-ho celebrar al mes de maig.

Doncs bé, a la reunió celebrada, ahir dimecres, amb la participació dels caps de les colles Scargottins, Los Nenucos, Wendy’s Club,  Los Regateros, Los Cuñaos, Bai de Feis, A Corre Cuita, Torracastanyes, Los Lereles, Els Amics, Ens Falta Temps, Sant Tornem-hi, Venim de l’Hort,  Fins Aquí Hem Arribat i Pim Pam Pum; l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez,  es va descartar fer un Carnaval reciclat en ser partidaris els caps de colla que si es fa és farà amb noves disfresses, “més barates” i nova decoració de la carrossa. Els representants de dues colles, nombroses en quant a membres, però, van dir que no farien Carnaval “per no agafar-nos els dits fent pagar uns diners i que després no es pugui fer”.

I el fet de posposar-lo al mes de maig també es va descartar, “només seria divendres, dissabte i diumenge i, a més, els joves estaran en època de pre-exàmens”, es va dir.

L’únic tema que va quedar ferma  sobre la taula va ser el port. Si no el Procicat no ho permet per qüestió d’aforament  no es farà Carnaval.

En definitiva, davant la incertesa i les múltiples incògnites a causa de la Covid-19, el Consell de Carnaval  es reunirà el pròxim dia 28 de setembre amb tots els representants de les colles amb una pregunta tant senzilla com a contundent: Carnaval Sí o Carnaval No?

Propostes per fer viure el Carnaval pels carrers de Roses

Al llarg de la reunió d’ahir es van proposar idees per fer tornar el Carnaval pels carrers de la Vila en el cas que la pandèmia al febrer formi part de la història. Propostes que tot i que van ser ben rebudes, “hi haurà tantes incerteses i serà tant complicat de gestionar un Carnaval post-covid que serà difícil poder implementar-les en el Carnaval del 202”, va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.  

Exit mobile version