Carril bici al passeig marítim per foragitar als top manta

Top manta

Manters al passeig marítim de Santa Margarida

Equip de Govern, oposició, comerciants i empresaris de Roses consensuen la creació d’un carril bici per ocupar l’espai del passeig marítim que utilitzen il·legalment els venedors del top manta

Top manta
El carril bici passaria tot just per l’espai ocupat pels top manta

Mentre el codi penal no canviï no es podrà eradicar la problemàtica del top manta. Mentrestant, s’ha d’utilitzar l’enginy per minvar, si més no, el problema dels venedors ambulants il·legals que s’ubiquen al passeig marítim de Santa Margarida, des de la plaça de Les Botxes fins a la bocana.

I enguany, l’Ajuntament de Roses, en consens a la resta de grups polítics de la corporació municipal, comerciants i empresaris de Roses, ha decidit “crear un carril bici amb un doble objectiu, primer, el d’utilitzar l’espai del passeig marítim que ocupen els venedors del top manta, per dir-les que aquí no es poden posar de la manera tant indecent que ho fan des de la plaça de Les Botxes fins a la Bocana de Santa Margarida; i segon per regular en certa manera la proliferació de bicicletes, patins, patinets elèctrics i d’altres aparells de locomoció per evitar un possible accident amb els vianants”, ha manifestat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

A banda d’aquesta mesura, també, i a l’igual que els anys anteriors, el passeig marítim es dividirà en tres trams, on en cadascú treballarà un dels diferents cossos de seguretat que hi ha a Roses, Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.
Un augment d’agents al passeig marítim pel qual l’Ajuntament de Roses contractarà 6 policies més per al cos de seguretat municipal.

El carril bici no és la primera mesura que portarà a terme per minimitzar la presència del top manta al passeig marítim, ja que al 2012 es va muntar un mercat amb 30 casetes per ocupar l’espai dels venedors ambulants. Mercat, però, que es va desmantellar perquè més que beneficiar als comerciants, els perjudicava.

Així mateix, es van proposar d’altres accions que finalment no es van poder posar en pràctica per diferents motius, entre d’ells, imperatius legals. Al 2014 es va voler crear uns espais lúdics amb jocs per a la mainada, al 2015 es va demanar a la Generalitat la possibilitat de contractar seguretat privada, i l’any passat també es va sol·licitar al Govern el poder instal·lar càmeres de vídeo al passeig.

L’única acció que no va tenir la desaprovació de ningú, ans al contrari, va ser la campanya informativa conjunta de la Generalitat, l’Ajuntament i el comerciants de Roses i Santa Margarida per mirar de trobar la col·laboració dels ciutadans i turistes que no compressin els productes il·legals del top manta.