Carta oberta al Cercle de Directius de Parla Alemanya

Thomas Spieker
Thomas Spieker
Thomas Spieker
Thomas Spieker

Benvolguts senyors Peters (President) i Wienberg (Vicepresident)
Benvolguts membres de la Junta Directiva del Cercle
Benvolguts afiliats al Cercle de Directius de Parla Alemanya

Sens dubte deuen recordar la meva ‘Carta Oberta’ de fa tres anys 1,2,3,4, quan van fer pública la seva ‘Declaració de Barcelona’, amb la que, segons la meva opinió, ja aleshores es van inmiscuir de ple en els assumptes polítics del país que els acull, sense conèixer – ni de lluny – el rerefons d’allò que criticaven.

Avui, lamento haver de constatar, que òbviament utilitzen la seva oposició contra la reivindicació d’un estat propi de la gran majoria dels catalans, per poder deixar de sotmetre-se’t al poder colonitzador espanyol, amb fins propis i publicitaris per a la seva associació.
Quan he donat un cop d’ull a la seva pàgina web, he hagut de comprovar escandalitzat, que tant sols apareixen als mitjans de comunicació, quan intenten ‘educar’ als seus amfitrions, perquè se sotmetin a la força bruta de l’Estat Espanyol. Només així s’explica el ‘gran forat d’informacions’ entre tot allò que es va publicar arrel de la seva desafortunada ‘Declaració’ (de febrer de 2014) i les seves manifestacions arrel del Referèndum de l’1-O de l’any passat i l’onada d’indignació que està causant la seva trobada amb el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el senyor Roger Torrent – que no deixa d’ésser el segon representant del país i que fou democràticament elegit.

Donat que no sóc membre de la seva ‘colla’, no em correspon manar-los sobre com s’han de comportar al país que els ha acollit o sobre com NO haurien de malbaratar el seu dret a la lliure expressió amb manifestacions tan partidistes.
Però, sí els adverteixo que com a alemany que també ha elegit Catalunya com a país per a la seva primera residència, faré ús fins a l’extenuació del meu propi dret a distanciar-me amb la màxima contundència de les seves manifestacions, perquè cap ciutadà d’aquest país pugui arribar a pensar, que tals ofenses, tant en el contingut, com en el to i la forma, podrien representar a d’altres alemanys que a aquells que sens dubte no només estan mal o unilateralment informats, sinó que a més han deixat palès que es consideren tan importants, que ni tant sols han d’observar les regles de la bona educació.

L’ofensa inexplicable del seu senyor Karl Jacobi contra el President Torrent (“jo voto perquè tots vostès -en referència a los dirigents polítics que defensen la independència- vagin a la presó”) i la seva vinculació estructural, evidenciada a la seva pròpia pàgina web, amb un dels altaveus més radicals de la caverna mediàtica espanyola (el diari madrileny ABC), evidencien inequívocament l’opinió política dels membres de la seva associació.
Fins i tot, l’intent desesperat del seu president d’excusar el comportament inacceptable de Jacobi a diversos mitjans, no podran reparar mai el dany que han causat a la imatge de tots els alemanys a Catalunya.

Finalment voldria aconsellar-los que d’aquí endavant no només s’informin amb el senyor Leo Wieland (antic corresponsal del Frankfurter Allgemeine Zeitung a Madrid i un altre anticatalà ple d’odi) sobre tot allò que succeeix políticament al país que els acull, sinó que també ho facin llegint el que al respecte escriu el nostre compatriota, el professor Axel Schönberger.
I tampoc els hi faria mal un xic més de respecte per a la llengua, els costums i la cultura catalana. Haurien de prendre exemple de la cambra de comerç germano-canadenca, que es presenta a tot arreu en tres idiomes (alemà, francès i anglès).

Atentament

Thomas Spieker

C/Palmerola, 15 | 17480 Roses
Tel.: 972 459 550 / 686 403 897
thspieker@yahoo.es