Cartell de concerts de les Barraques de la Festa Major de Roses

Barraques de la Festa Major de Roses
L'alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez amb el cartell de concerts de les Barraques de Roses

9 concerts, gratuïts, s’han programat en la tornada de les Barraques de la Festa Major de Roses 2022 amb l’actuació de  Los40 on Tour, Cotton’s Roses, Serial Killerz, Roba Estesa, Gertrudis, The Tyets, La Fúmiga, Clima i l’Orquestra Maribel

Aquest migdia, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Cultura i Festes han presentat els sis dies de concerts que hi haurà a les Barraques, a càrrec de nou formacions musicals, de la Festa Major de Roses d’enguany, que després de dos anys pandèmics retorna al seu format tradicional. Les colles de Carnaval recuperen així el protagonisme i tornaran a fer-se càrrec del servei de bar i restauració al recinte, mentre que, a l’escenari, tornaran les actuacions musicals amb grups de primera línia del panorama musical català i formacions d’àmbit local i comarcal.

Els concerts al recinte de les Barraques de Roses, ubicat als terrenys de l’antic càmping Bahía, s’iniciaran dimecres 10 d’agost amb Los40 on Tour, on DJ’s de l’emissora seran els encarregats de posar música a la festa, fent sonar els hits de la música pop més actual. L’endemà, les actuacions continuaran a càrrec del grup local Cotton’s Roses, seguits per Serial Killerz, duet integrat pel dj Joe Cabana i el bateria Jonathan Arriola, que amb les seves mescles converteixen cada actuació en un esclat d’adrenalina.  

La nit de divendres arribarà el torn de l’octet femení Roba Estesa, que oferirà al públic rosinc un repertori de les seves cançons que combinen folk, rumba, cúmbia, cançó popular… donant pas a continuació al directe de Gertrudis, que torna a Roses després del gran èxit de públic assolit en l’edició de 2017 del Festival Sons del Món, per reviure una nit de fusió entre els sons de rumba catalana, reggae i aires balcànics que els caracteritzen. 

Ja de ple en el cap de setmana de la Festa Major, The Tyets obrirà el concert de dissabte a la nit amb els seu estil fresc que bascula entre el reggaeton i el trap i unes lletres que es caracteritzen pel seu to humorístic. La Fúmiga, un dels dels grups valencians que més acollida ha tingut entre el públic intergeneracional, amb lletres i melodies que fan fluir l’optimisme i l’entusiasme del públic, tancaran la nit. 

Diumenge 14 d’agost, l’escenari de Barraques oferirà la seva darrera nit de concerts, amb el grup alt-empordanès Clima presentant les cançons dels seu àlbum de debut “T’he trobat a faltar”. El colofó final anirà a càrrec de l’Orquestra Maribel, formació que arriba avalada per l’èxit assolit en l’edició de la Festa Major de 2019, i en qui recaurà posar el punt i final a la festa.  

“Es tracta d’una proposta que aglutina música de diferents estils i gèneres amb l’objectiu d’atraure públics diferents i fer que tothom es faci seu l’espai de Barraques i gaudeixi al màxim després de dos anys d’aturades i restriccions”, ha assenyalat el regidor de Cultura i Festes de Roses, Èric Ibáñez.

Per la seva banda, l’alcalde de Roses, Joan Plana, ha remarcat la il·lusió amb què l’Ajuntament recupera el format de Barraques, una de les activitats més esperades i quasi bé icòniques de la Festa Major de Roses”.

Tots els concerts s’iniciaran a les 23 hores.

Punt Lila a les Barraques

La Festa Major de Roses tornarà a disposar d’un Punt Lila, ubicat al recinte de Barraques i Atraccions de l’antic càmping Bahía. La seva funció és informar, sensibilitzar, prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes, de manera personalitzada, durant les activitats que es duran a terme.

El Punt Lila estarà atès en tot moment per un equip de professionals de la psicologia especialitzades en violència masclista i intervenció en crisi i comptarà amb un servei telefònic específic que disposarà de whatsapp per atendre qualsevol demanda que es produeixi. Aquest espai pretén informar i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista que es puguin generar en aquest context d’oci, establint coordinació, si s’escau, amb la resta d’operadors que estiguin presents o implicats en la intervenció d’aquest tipus de situacions.

L’alcalde de Roses ha destacat també la presència del Punt Lila amb el qual el consistori continua treballant per assolir uns espais d’oci a la població lliures de comportaments sexistes, així com la introducció a les barraques dels gots reutilitzables per a la reducció dels plàstics d’un sol ús. Dues mesures amb les quals “volem apostar per fer de les festes de Roses una celebració cada cop més segures i més sostenibles”, ha assegurat Joan Plana.