El Carter Reial arriba per primer cop per mar per recollir les cartes de tots els nens i nenes de Roses

Campament Reial de Roses

El Carter Reial al seu campament envoltat de nens i nenes de Roses

El canvi de l’arribada del Carter Reial i de lloc del campament va esdevenir un èxit d’organització

Campament Reial de Roses
El Carter Reial al seu campament envoltat de nens i nenes de Roses

Al voltant de les 5 de la tarda va arribar el Carter Reial a Roses a bord d’una barca. I ho va fer al port esportiu per la bocana del GEN Roses, on va ser rebut per l’alcalde en funcions, Carles Pàramo, i el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner. Multitud de nens i nenes, acompanyats dels seus pares i familiars l’esperaven amb molta il·lusió desitjosos de conèixer-li i poder donar-li la carta que portaven dirigida als Reis Mags.

El Carter Reial només tocar peus a terra va pujar a la seva carrossa acompanyat del sèquit de patges i la banda de percussió Ociart de Roses, que en aquesta ocasió a més de música van oferir un gran espectacle de foc amb un dels nois traient tota l’estona foc per la boca.

I tot just quan sortien del port per endinsar-se pels carrers de la Vila la carrossa es va espatllar a causa d’una punxada en una roda. I quan tots el nens i nenes esperaven que el Carter utilitzés la seva màgia reial per arreglar-la va decidir que no ho faria. “No usaré la meva màgia perquè vull anar caminant al costat d’aquests nens i nenes tan bonics de Roses”, va dir el Carter Reial.

I així, caminant amb els seus patges es va fer la cercavila reial que va passar per l’Avinguda de Rhode fins l’Avinguda Jaume I per agafar tot seguit l’Avinguda Montserrat. Quan es va arribar a la Plaça Llevant la comitiva va girar al carrer Francesc Macià  de seguida al carrer Cristòfol Colom per arribar al punt destinat, la plaça General Prim, on hi era el campament reial.

Un campament reial on hi havia una primera Jaima on els patges segellaven las cartes de la mainada. Una segona on el Carter Reial donava caramels als petits i es feia una foto amb ells, i en una tercera els nens i nenes dipositaven la seva carta en una bústia gegant mentre un patge els donava un rebut conforme els Reis Mags l’havien rebut per llegir-la quan tinguessin un moment.

Va esdevenir un canvi total de l’arribada i del campament reial respecte als darrers anys. Mai el Carter Reial havia arribat per mar i mai havia fet una cercavila per avisar a la mainada de Roses de la seva arribada. I diferent, també, va ser l’emplaçament del campament, que s’instal·lava a l’interior i exterior de la Ciutadella. Un canvi de lloc impulsat des del departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses “perquè s’ha de fer reviure altres llocs del casc urbà de Roses i la plaça General Prim és una de les més importants dins la història de la Vila i per això l’hem volgut fer reviure amb aquest esdeveniment”, va afirmar el regidor Francesc Giner, el qual es va mostrar satisfet de com es va desenvolupar l’arribada del Carter Reial, assenyalant que “entenc que ha estat una decisió encertada ja que hi hagut moltíssima gent al carrer i estem molt contents de com ha anat, tot i algun entrebanc que ha succeït” – referint-se a la punxada d’una roda de la carrossa-.

Un èxit en l’arribada del Carter Reial i del nou emplaçament del campament gràcies al grup de joves voluntaris de Roses que, constituïts en una Comissió, es van encarregar de l’organització de l’esdeveniment.