El Carter Reial sabent que Roses és un poble mariner arribarà enguany per mar

El Carter Reial a Roses

El campament del Carter Reial s’instal·larà, a diferència d’altres anys, a la plaça General Prim de Roses

El Carter Reial a RosesEl Carter Reial vindrà a Roses aquest dimarts, 3 de gener, uns dies abans que els Reis Mags, per recollir les cartes de tots els nens i nenes de la Vila. Un carter que, a diferència, d’altres anys, vindrà amb una barca, “som un poble mariner, i com per logística se’ns fa més complicat que els Reis Mags vinguin per mar, hem decidit que sigui el Carter Reial el que ho faci”, ha manifestat el regidor de Festes, Francesc Giner.

Però, el Carter Reial, que desembarcarà a la platja de La Perola, on són les instal·lacions del GEN Roses, no ho farà sol, ja que hi anirà acompanyat de la banda de percussió Ociart,  i tots plegats faran una cercavila que passarà per l’Avinguda de Rhode (en contra direcció), l’Avinguda Jaume I, l’Avinguda Montserrat, Plaça Llevant, carrer Francesc Macià i carrer Cristòfol Colom. I des d’aquest vial el Carter Reial anirà a peu fins a la plaça General Prim, on hi haurà el campament reial a partir de les 20:30 hores.

Comissió de la Cavalcada dels Reig Mags

Un grup de joves voluntaris de Roses, que durant anys han participat a la Cavalcada dels Reis Mags, han creat “una mena de Comissió que s’encarrega de l’organització dels preparatius tant del campament del Carter Reial com de la Cavalcada del Reigs Mags”, ha manifestat Gerard Teixidó, component d’aquesta comissió juntament amb Anna Donat, Jordi Alcaide, Marina Gotanegra o Sergi Trinidad, entre d’altres.

Així, la Jaima que havia portat a terme una empresa externa al campament de la Ciutadella, enguany no serà necessari, ja que l’organitzarà aquests grup de joves, els quals “en farem tres, a la primera els patges segellaran les cartes que porti la mainada, a la segona el Carter Reial les donarà caramels i es faran una foto amb ell, i a la tercera hi haurà una bústia on els nens i nenes dipositaran la carta i el patges els faran un rebut conforme l’han entregada i seran llegides pels Reis Mags”, ha manifestat Teixidó.

Assenyalar que aquesta Comissió també ha creat un grup de cosidores encarregades de fer nous trajes dels patges tant del Carter Reial com dels Reis Mags.

El campament del Carter Reial també serà dimecres, dia 4 de gener, de 17 a 20:30 hores.

Desembarcarà a les instal·lacions del GEN a les 17 hores, tirarà en direcció prohibida per Avda. de Rhode fins a la Avda. Jaume I, Avda. Montserrat fins a la plaça Llevant, agafarà Francesc Macià i al carrer Colon el carter Reial anirà a peu fins a la plaça General Prim, on hi haurà muntat el campament