La Casa Cultural d’Andalusia de Figueres s’obre a la comarca de l’Alt Empordà

Casa Cultural d’Andalusia de Figueres

Un moment de la romeria pel passeig marítim de Santa Margarida

L’entitat andalusa va celebrar la seva romeria anual a Roses per primera vegada

Casa Cultural d’Andalusia de Figueres
Un moment de la romeria pel passeig marítim de Santa Margarida

Tots els anys la Casa Cultural d’Andalusia de Figueres celebra la Romeria per aquestes dates. I sempre l’havia celebrat a la capital de l’Alt Empordà, on està ubicada la seva seu. Però enguany, “la Junta i els socis hem decidit celebrar-la a Roses, per obrir a la resta de la comarca aquesta típica festa dels andalusos, així l’any vinent la podem fer a l’Escala o d’altre municipi de la comarca”, va afirmar el president de l’entitat, Antonio De la Torre.

Així, la Romeria es va iniciar a Santa Margarida, concretament on està ubicar l’Hotel Victòria per recórrer el passeig marítim fins la plaça de Catalunya, i d’aquí els rocieros es van dirigir a la Ciutadella on van  portar a terme la Missa Rociera.

Un cop acabat l’ofici solemne la comitiva va anar fins als terrenys de l’antic càmping Bahía, on els assistents van gaudir d’un pícnic rociero.

Un pícnic que va estar enriquit amb les actuacions de les escoles de dansa Gabriela Martín i Mònica Lucena de Roses i l’actuació del Peseta.
Cal assenyalar que representants de totes les forces polítiques de Roses, així com d’altres representants de grups de la comarca i la demarcació es van deixar veure en aquesta Romeria de la Casa Cultural d’Andalusia de Figueres.