El casal d’estiu de l’Associació Tramuntanets finalitza de manera col•laborativa i solidària

Tramuntanets i Pilotes per un Somriure

La festa de cloenda del casal d'estiu de Tramuntanets va estar amenitzada per l'ONG Pilotes per un Somriure

L’ONG ‘Pilotes per un Somriure va col·laborar amb Tramuntanets de manera solidaria, la qual va pagar amb la mateixa moneda

Tramuntanets i Pilotes per un Somriure
La festa de cloenda del casal d’estiu de Tramuntanets va estar amenitzada per l’ONG Pilotes per un Somriure

El casals d’estiu de l’Assocaició Tramuntanets va finalitzar, com els que organitza l’Ajuntament de Roses i altres entitats de la Vila, el passat 31 d’agost.
Però, la festa de cloenda que van organitzar a l’escola Jaume Vicens Vives va ser un xic diferent al que és habitual, ja que va estar amanida amb els ingredients de la col·laboració, el compromís  i la solidaritat.
La col·laboració que va haver-hi entre dues entitats per tal que la festa fos meravellosa per als principals protagonistes, els nens i nenes de Tramuntanets, ja que aquesta associació social i l’ONG ‘Pilotes per un Somriure’de Roses, fundada per Josep Lluís Martos i Sergi Cayuela,  van arribar al compromís de col·laborar entre a si per ajudar-se a si mateix i, a la vegada, a terceres persones.

“Vam decidir contactar amb aquesta ONG, la qual ja va col·laborar amb nosaltres l’any passat, per a que s’encarreguessin de la música i fessin una festa de l’escuma, i a canvi, nosaltres, gràcies a l’aportació dels pares i mares dels nostres nens els hem donat roba,sabates per a que les puguin repartir entre els més necessitats”, va explicar l’Alba Esteve, coordinadora del Casal de Tramuntanets.

I és aquí on entra el tercer ingredient, la solidaritat, ja que la festa de cloenda del casal va tenir, de fons, un intercanvi solidari entre les dues entitats. Una, l’ONG Pilotes per un Somriure’, que es va crear l’any passat per ajudar als nens marroquins més necessitats, va posar, de manera benèfica i solidària la música, “venim amb molt de gust a col·laborar amb Tramuntanets,  tot i que“la festa de l’escuma no l’hem pogut fer perquè el dia ha sortit amb ganes de ploure i fredolic, i hem cregut convenient no fer-la”, va dir Martos. I l’altre, a canvi, va posar roba i calçat que la gent no necessita per a que a finals d’any en Josep Lluís i Sergi Cayuela, ja en el seu paper de Gorditos Team ho puguin repartir entre els nens i nenes d’Àfrica a finals durant el ralli Maroc Challenge.

Tant l’Alba Esteve com en Josep Lluís Martos van coincidir en dir que aquesta col·laboració entre les dues entitats és molt positiva “perquè s’inculca als infants els valors de la solidaritat, d’ajudar als que ho necessiten”, va assenyalar Esteve, paraules ratificades per Martos en afirmar que “col·laboracions com aquesta fas implicar i fer reflexionar a la gent de les necessitats dels altres”.

Doncs aquesta col·laboració entre l’Associació Tramuntanets i l’ONG ‘Pilotes per un Somriure’ va ser tot un exemple de solidaritat i de ganes d’ajudar als demés.