Castell de focs a Roses en reconeixement i agraïment a la fidelitat dels seus turistes

Vila de Roses

Dues turistes veient els focs artificials a peu de platja

L’espectacle del castell de focs es va celebrar a Roses aquest passat diumenge dins la celebració del Dia del Turista

Vila de Roses
Dues turistes veient els focs artificials a peu de platja

Al 2011 l’Ajuntament de Roses va endegar la Setmana del Turisme Francès per tal de reconèixer la fidelitat dels turistes del país veí alhora de passat les seves vacances a casa nostra, destacant que molts ciutadans francesos tenen la seva segona residencia a Roses, per la qual cosa ja s’ha establert un vincle, tant social com cultural, amb els rosincs i rosinques.

Aquesta Festa dedicada al turista francès es va mantenir amb aquest nom fins l’any 2015, per passar a anomenar-se els darrers tres anys el Dia del Turista, i homenatjar així a tots els visitants, tant és d’on provinguin, ja que gràcies a ells Roses manté el turisme com a principal motor de riquesa.

I ahir Roses va celebrar un castell de focs que va seguit per milers de persones des de diferents punts de la Vila, des de la mateixa Platja Nova fins a l’urbanització del Puig Rom, entre d’altres indrets.

Cal destacar que aquest Castell de Focs no suposa una despesa extra per al municipi de Roses, ja que es contracten amb el mateix pack que els de la Revetlla de Sant Joan i els de la Festa Major, que tindran lloc al mes d’agost.