Castelló d’Empúries acull aquest dissabte la V Trobada d’Entitats Juvenils de l’Alt Empordà

V Trobada d’Entitats Juvenils de l’Alt Empordà

Aquest dissabte, 18 d’octubre, el Palau dels Comtes de Castelló d’Empúries acollirà una trentena d’associacions d’arreu la comarca

V Trobada d’Entitats Juvenils de l’Alt EmpordàL’Oficina Jove de l’Alt Empordà, amb el suport de diferents administracions, organitza el proper dissabte, 18 d’octubres, a partir de les 16 hores i al Palau dels Comtes de Castelló d’Empúries la cinquena edició de la Trobada d’entitats juvenils de l’Alt Empordà que aplegarà una trentena d’associacions d’arreu de la comarca.

Aquesta trobada és fruit d’un procés participatiu en el qual les entitats de l’Alt Empordà, amb el suport de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal, elaboren el seu propi model de fira. Els joves són el protagonistes tant del disseny de la programació com la realització de tallers i activitats que s’hi duen a terme.

La Trobada té com a principals objectius la interrelació dels joves i de les diferents entitats juvenils de la comarca, alhora que es promou la participació i l’associacionisme entre els joves. Els organitzadors consideren que per tal de donar suport a les entitats ja existents, o bé promoure’n de noves, és imprescindible portar a terme accions que afavoreixin tant la capacitació com la implicació dels joves en l’acció social i col·lectiva.

L’activitat va dirigida, a més de les entitats participants, a tot tipus de joves, infants i famílies, tota vegada que la difusió de la tasca i de les propostes programades és una de les prioritats que es pretén aconseguir. Un seguit de propostes que han de servir, mentre se’n gaudeix, per oferir als joves de la nostra comarca models d’oci alternatius i alhora noves formes de participar i d’intervenir en la societat actual, a més de conèixer exemples de compromís i de treball d’altres joves amb una trajectòria clara ha d’estimular-ne a d’altres a seguir el mateix camí.

Com a activitats específiques cal destacar la cercavila i l’espectacle de foc, així com la tradicional gimcana, que aquest any serà fotogràfica. A més a més, cada entitat prepara un taller o activitats específica. Els grups que participaran en el tradicional concert que clou la trobada, i que s’oferirà a partir de les 21.30 h, són Be Thunders i Embolingats, la qual cosa també representa una clara aposta per la cantera musical local.