Castelló d’Empúries celebrarà una Diada Nacional de Catalunya de caire medieval

Diada Nacional a Castelló d’Empúries

Els actes per reivindicar la Diada Nacional a Castelló d’Empúries estan organitzats per l’Ajuntament i per l’associació de la Vila Comtal per la Independència

Diada Nacional a Castelló d’EmpúriesLes activitats començaran avui dissabte, 10 de setembre, a dos quarts de 10 de la nit a la Casa Gran, on es farà la concentració de la marxa de torxes per la independència, amb coca i moscatell per a tots els assistents.
Tot seguit, les torxes recorreran alguns carrers del centre històric, passant per el pont de la Mercè, el Rec del Molí, el carrer Sant Francesc, la plaça de les Monges, el carrer Carbonar i la plaça Mossèn Cinto Verdaguer. En aquí, a dos quarts d’11 de la nit es farà la concentració de tots els participants i la projecció del manifest i el Cant dels Segadors.

L’endemà, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, els actes començaran a dos quarts d’11 del matí a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer amb l’acte institucional i la lectura del manifest. Tot seguit es farà una versió amb arranjaments medievals del Cant dels Segadors a càrrec de Luskètukem i la Coral castellonina.

Seguidament es ballaran la Dansa de les Nyacres i el Ball dels Confits a càrrec de l’Esbart dansaire de Castelló d’Empúries i amb música de Luskètukem.
L’activitat es clourà amb una ballada dels gegants de la Colla gegantera de Castelló d’Empúries.

Finalment, a un quart de 3 de la tarda, al Pavelló Municipal d’Esports, es farà la concentració per marxar amb autocar cap a Salt per a assistir a la manifestació, convocada a nivell nacional.