Castelló d’Empúries construirà un gimnàs dins el Pavelló Municipal d’Esports

Pavelló Municipal d'Esports de Castelló d'Empúries

Ha estat el projecte escollit de la tercera edició del Pressupost Participatiu de Castelló d’Empúries

El Pressupost Participatiu 2020-2021 impulsat per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ja té propostes guanyadores. Malgrat estar condicionada per la pandèmia de la Covid-19, l’edició d’enguany ha esdevingut novament tot un èxit d’implicació per part de la ciutadania; i és que en la votació final del procés s’han aconseguit millorar amb escreix les dades de participació assolides en l’anterior convocatòria.

Així, en aquesta edició un total de 809 veïns i veïnes han exercit el seu dret a vot del 19 d’octubre al 8 de novembre, el que representa un 8,32% del cens amb dret a vot (persones empadronades de 16 anys o més); superant així la dada de participació del 5,22% assolida l’any 2019.

L’alcalde Salvi Güell ha valorat molt positivament aquestes xifres, posa en valor i agraeix la implicació que han tingut els veïns i veïnes al llarg de tot el procés, i assegura que “és encoratjador veure com malgrat la crisi sanitària, social i econòmica, la població no abaixa els braços i ara més que mai vol ser partícip i protagonista amb les seves decisions de la millora i del desenvolupament del nostre municipi”.

En la mateixa línia, la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, avança que “el que ens toca ara és donar compliment a les accions que han escollit els nostres veïns i veïnes i treballar per a seguir potenciant aquesta eina, el Pressupost Participatiu, que s’ha convertit en un recurs que veritablement apodera els nostres veïnes i veïnes, i que any rere any gaudeix d’un arrelament més profund entre la població”.

Els veïns i veïnes escullen les propostes guanyadores del Pressupost Participatiu

En aquesta convocatòria l’Ajuntament sotmetia a votació i decisió popular un total de 20 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i seleccionades en el Fòrum Ciutadà de Priorització, i que havien estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Cada vilatà podia escollir unmàxim de tres propostes entre els20 projectes finalistes, i les tres actuacions que han rebut un major suport popular han estat les següents:

  • Habilitar un gimnàs municipal dins del pavelló municipal: 262 vots – 25.000 €/cost estimat
  • Millorar les voreres dels carrers del municipi: 238 vots – fins a 200.000 €
  • Ampliació de les instal·lacions del consultori mèdic d’Empuriabrava: 188 vots – 200.000 €/cost estimat

En total, del 19 d’octubre al 8 de novembre es van emetre fins a 2.312 vots a través del web www.tutriescastello.cat, a les parades del mercat de Castelló i d’Empuriabrava, i en els punts de votació telemàtica habilitats al Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, l’Espai Jove “El Centro”, el Centre Emprèn i el Casal Cívic Empuriabrava.

Tot i que les tres propostes més votades superen els 400.000 € previstos inicialment, l’equip de Govern es compromet a ampliar amb 25.000 € addicionals per cobrir el cost estimat de les 3 propostes amb més vots, per a la seva realització.

Enquesta d’avaluació del Pressupost Participatiu 2020-2021

Un cop finalitzats el Pressupost Participatiu, ara l’Ajuntament ha impulsat una enquesta d’avaluació oberta a tots els veïns i veïnes amb l’objectiu de conèixer la seva opinió i valoració sobre el funcionament i el desenvolupament de la convocatòria d’enguany i per tal que puguin fer arribar les seves propostes de millora per a futures edicions.