Castelló d’Empúries es planteja municipalitzar el servei d’abastament d’aigua d’Empuriabrava

Servei d'aigua d'Empuriabrava

Moment de la reunió del Cercle Euram amb la participació de l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güel, afirma que “ens agradaria municipalitzar-ho perquè és un servei públic i seria bo que fos el propi Ajuntament quie se’n faci càrrec com es fa amb altres serveis que afecten la ciutadania”

Servei d'aigua d'Empuriabrava
Moment de la reunió del Cercle Euram amb la participació de l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, va participar a la reunió mensual de juliol que el Cercle Euram Empordà va portar a terme al Centre de Negocis Gran Firal de Figueres, dins del programa que l’associació empresarial està portant a terme per conèixer la situació real dels diferents municipis de l’Alt Empordà. A la trobada es va posar de manifest la singularitat de Castelló d’Empúries, amb tres nuclis ben diferenciats com són el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el Centre Històric i Empuriabrava, i amb una economia basada principalment en el sector serveis.

En la seva intervenció, Salvi Güell va fer una dissecció sobre la situació actual de Castelló d’Empúries i va destacar que hi ha 11.000 persones empadronades, un 44% de les quals són estrangers, tot i que va assenyalar que a l’estiu poden arribar a 70.000 habitants i que això implica que el municipi necessita uns serveis municipals que puguin donar resposta a totes les necessitats.
El consistori va aprovar un pressupost per aquest any de 21,2 milions d’euros, amb tres ens autònoms que es nodreixen del finançament municipal. L’alcalde va fer referència també al servei d’abastament d’aigua i va dir que la concessió per Empuriabrava que té l’empresa Aqualia s’acaba el 2020 i que “al grup d’ERC li agradaria municipalitzar-ho. Creiem que és un servei públic i que seria bo prestar-ho pel propi Ajuntament, com es fa en altres serveis que afecten la ciutadania. Actualment hi ha 13.000 clients a Empuriabrava i se serveixen més d’1,2 milions de litres”.

Güell també va fer referència a les negociacions que des del 2013 està portant a terme l’Ajuntament amb la Generalitat i Port d’Empuriabrava SA per tenir competències en el manteniment, la vigilància i la conservació dels canals. “Tenim acord amb la Generalitat, però no amb la concessionària”, va dir l’alcalde, que va assenyalar que actualment només un 55% dels usuaris estan al dia de pagament, una situació que canviaria si fos el consistori qui se n’encarregués.