Castelló d’Empúries mostra en una exposició els 121 anys de història del seu Carnaval

“Carnaval a Castelló d’Empúries 1900-2021”

Amb l’exposició “Carnaval a Castelló d’Empúries 1900-2021” es un recorregut per la història de la festa de disfresses de la Vila Comtal

Ahir, 19 de febrer, s’havien d’iniciar les desfilades del Carnaval de Castelló d’Empúries que, com tothom sap, no s’ha pogut celebrar a causa de la pandèmia. I ahir, l’ajuntament va inaugurar, al claustre del convent de Santa Clara, l’exposició “Carnaval a Castelló d’Empúries 1900-2021”, la qual es podrà visitar fins al 31 de març.

Aquest mostra fa un recorregut de la festa de disfresses de la Vila Comtal des de l’inici del segle XIX fins a l’actualitat. I durant tot aquest temps tres van ser els motius que van privat a la gent de Castelló d’Empúries gaudir del seu Carnaval.
El primer va ser l’atac a l’alcalde Heribert Batlle, el segon el franquisme i la conseqüent Guerra Civil i, per últim, la Covid-19.
No obstant això, amb aquesta exposició els visitants tindran l’oportunitat de fer un recorregut per la història del Carnaval de Castelló d’Empúries des del 1900 al 2021 i veure quina n’ha estat la seva evolució al llarg de tots aquests anys.

Les fotografies que il·lustren la mostra formen part del fons documental de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries i també de l’arxiu del fotògraf Jordi Cassú.
És molt possible i molt probable que si heu participat en alguna de les edicions d’aquest Carnaval, us hi veieu en alguna fotografia. Si és així, el darrer dia es podrà anar a recollir-la i us la podreu quedar.

L’exposició es pot visitar al claustre del convent de Santa Clara de dilluns a divendres de 8 h a 14 h i de 16 h a 19 hores.