Castelló d’Empúries vol un Carnaval lliure de sexisme i racisme

Castelló d’Empúries

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries instal·larà un Punt Lila les nits de divendres i dissabte durant el Carnaval

Aquest cap de setmana torna el Carnaval de Castelló d’Empúries, una de les festes més esperades i multitudinàries de la Vila Comtal i la seva marina residencial, Empuriabrava.
I per tal que la festa de disfresses es desenvolupi d’una manera segura per tothom, tant per participants com per espectadors, des del Departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament s’impulsa una vegada més la instal·lació d’un Punt Lila les nits de divendres i dissabte.

El Punt Lila no només pretén l’atenció i assessorament de les persones que han patit una agressió, sinó que també té una funció sensibilitzadora, perquè totes les persones tinguin clar que hi ha d’haver tolerància zero davant qualsevol forma d’agressió sexista. És responsabilitat de totes i tots aturar aquesta xacra i que no es permeti cap gest sexista o racista ni en les festes multitudinàries ni en la societat en general. Es per això que  cal  continuar fent pedagogia social per a la causa.

En aquest sentit, la regidora de Benestar Social i Famílies de Castelló d’Empúries, Anna Massot, considera que la presència d’un Punt Lila en aquest tipus de festa és imprescindible perquè “avui encara es viuen gran quantitat d’agressions sexistes sobretot en espais d’oci nocturn que són percebudes com a normals i inevitables per part d’alguns i algunes joves. Això dificulta que la mateixa víctima no identifiqui aquestes conductes com a abusives i intimidadores ni que constitueixin realment una agressió i per aquest motiu no hi fan front ni les denuncien”.

El Punt Lila comptarà amb professionals del Grup NUT, que és una entitat especialitzada en violències masclistes i estarà coordinat amb la Policia Local, Mossos d’Esquadra i la seguretat privada de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.