Nadal a Roses

Catalunya explica a París el dret a decidir

DIPLOCAT i Sciences Po organitzen la jornada La Llei al servei dels pobles: el dret a decidir a Catalunya

Catalunya nou estat d'EuropaEl Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) té com un dels seus principals objectius explicar a la comunitat internacional el procés polític que es va iniciar el passat 11 de setembre a Catalunya i que ha de conduir a la celebració d’una consulta a la ciutadania sobre la necessitat de disposar d’un Estat propi.

Amb aquest objectiu, DIPLOCAT té previst organitzar una sèrie de jornades sobre el cas català, en col·laboració amb diverses universitats de prestigi internacional, dirigides a la comunitat acadèmica, als decisors polítics i als mitjans de comunicació.

La primera jornada tindrà lloc a París el proper 7 de juny i s’organitzarà en col·laboració amb Sciences Po. Entre d’altres, està previst que hi participi el professor del Departament de Dret de Sciences Po Guillaume Tusseau, l’escriptor i periodista Josep Ramoneda i la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals. A més, se celebrarà una taula rodona amb representants dels partits catalans al Parlament Europeu.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya preveu celebrar jornades similars en els propers mesos en d’altres universitats europees.

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) és un consorci creat al novembre de 2012, en el qual estan integrats la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, les quatre diputacions, les universitats, les cambres de comerç, les caixes d’estalvis i les patronals, entre d’altres entitats.

DIPLOCAT té per objectiu contribuir al coneixement del país a l’exterior i, per tant, informa els principals decisors polítics i econòmics a nivell europeu i internacional de la situació política i econòmica de Catalunya.