Catalunya registra 43.695 positius de coronavirus

Comunicat del Departament de Salut

Són positius confirmats per una prova diagnòstica, mentre que de casos possibles d’infecció de coronavirus hi ha gairebé 30 mil més, 72.984

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 43.695 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 72.984 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 4.904 persones.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 3.216 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.091.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 6.953 són professionals sanitaris, mentre que 5.868 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 22.417 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 7.825 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 12.519 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 8.441 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.328 han mort a una residència, 95 a un centre sociosanitari i 522 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Dades territorials: en aquest arxiu adjunt es poden consultar les dades territorials d’impacte de Covid-19 per regió sanitària de Catalunya.