Catalunya suma 41.992 casos positius confirmats de coronavirus

Comunicat del Departament de Salut

De persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas hi ha un total de 67.113

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 41.992 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 67.113 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 4.336 persones.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 2.911 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.178.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 6.460 són professionals sanitaris, mentre que 5.836 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 19.815 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 6.993 persones han estat confirmades com a  positius de coronavirus i 10.168 són casos sospitosos.

 Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 8.067 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.189 han mort a una residència, 90 a un centre sociosanitari i 505 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

  • Dades territorials: en aquest arxiu adjunt es poden consultar les dades territorials d’impacte de Covid-19 per regió sanitària de Catalunya.