Suquet de peix de Rose

CCOO inicia a Roses una caravana en contra de la Llei de la Reforma de l’Administració Local

CCOO contra la Llei de Reforma d'Adminitracions Locals
Algiuns dels sindicalistes de CCOO pafticipants a la caravana

Una desena de vehicles amb sindicalistes de CCOO han iniciat a Roses una caravana que acabarà a Barcelona per portar a terme una concentració en contra d’una llei que “és un atac al Benestar  de les persones”

CCOO contra la Llei de Reforma d'Adminitracions Locals
Algiuns dels sindicalistes de CCOO pafticipants a la caravana

L’avantprojecte de la llei de la Reforma Local de l’Administració Local, que vol tirar endavant el govern espanyol per la seva aprovació al Congrés dels diputats i que actualment es troba en fase de tramitació, és, bàsicament, descentralitzar “amb l’excusa econòmica” els serveis socials dels municipis de menys de 20.000 habitants, “uns serveis que els haurà de prestar o bé les Diputacions provincial o la corresponent Administració Autonòmica”, ha afirmat aquest matí Miquel Pérez, Secretari General a Girona de CCOO.

Com a conseqüència d’aquesta descentralització dels serveis es produirà “una important desaparició de llocs de treball, a nivell estatal, calculem que unes 300.000 persones que treballen per l’administració local es quedaran a l’atur”, ha assenyalat Pérez.

Atac al Benestar de les persones                

Segons Pérez, aquesta llei de la Reforma de l’Administració Local “és una atac al Benestar de les persones, i de fet, nosaltres pensen que té una importància cabdal, per això fem aquesta caravana” que s’ha iniciat a diferents poblacions de les quatre províncies de Catalunya i que ha acabat a Barcelona en una concentració, “per conscienciar al ciutadà, més que als treballadors municipals, que ja s’ho veuen venir, perquè si s’aprova la llei seran els ciutadans els que rebin directament la manca de serveis socials”, ha remarcat el Secretari sindical.

I els serveis que els ciutadans que deixaran de tenir són “les ajudes que perceben pels llibres escolars, les ajudes per a les llars d’infants, en temes sanitaris i assistència social, sobretot”, ha apuntat el Secretari General de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Enrique Fossoul.

Llei antidemocràtica

CCOO contra la Llei de Reforma d'Adminitracions LocalsFossoul ha afegit que, a banda de ser un atac al Benestar, és també “un atac a la democràcia perquè els Ajuntaments han estat escollits pels ciutadans a través de les urnes i les Diputacions, no. Llavors desplaçar els serveis que ofereix un organisme democràtic, com els Ajuntament a un que no ho és, democràtic, és un llei que ataca la democràcia”.

Roses també podrà perdre serveis socials

La llei de la Reforma de les Administracions Locals afecta a municipis de menys de 20.000 habitants. Roses és una població que els darrers anys balla en aquesta xifra de població. Preguntat als sindicalistes com pot afecta a la Vila rosinca l’aplicació de la llei, Miquel Pérez ha afirmat, que “també tindrà un grapat de Serveis que tot i que tingui la possibilitat d’oferir-los a la ciutadania no els podrà donar”.

Tant Miquel Pérez com Enrique Fossoul coincideixen que el govern espanyol es basa per portar a terme l’aprovació de la llei en el deute que tenen els Ajuntaments, “quan el deute dels consistoris és la menor de les administracions” i que aquesta llei, segons Fossoul “és un triple atac, primer al municipalisme, segon als ciutadans i tercer a la feina dels treballadors públics”.

L’objectiu final de CCOO es poder tirar enrere aquesta llei i “poder obrir un espai de diàleg amb el govern espanyo”, ha subratllat Pérez.

Caravana per la província de Girona

CCOO contra la Llei de Reforma d'Adminitracions LocalsRoses ha estat la població escollida per CCOO per iniciar la caravana. Una comitiva de conscienciació a la ciutadania sobre els perjudicis que pot suposar la aplicació de la llei de la Reforma de les Administracions Locals que ha sortit de la plaça Catalunya passades les 8.30 hores, ha recorregut els vials Avinguda de Rhodes, Carrer Francesc Macià, Gran Via Pau Casals, Ronda de circumval·lació, Ctra. Estació de Vilajuïga, Ctra. de Besalú a Roses, carretera per la C-68 direcció Figueres.

A Figueres ha passat per la Ronda Sud, l’Avinguda Salvador Dalí, la plaça del Sol per continuar per la Nacional II en direcció a Girona.

A Girona s’ha fet un recorregut per l’ Avinguda Josep Tarradellas, Carrer Güell, Ctra. de Santa Coloma de Farners, Vial C-65 fins la carretera N-II direcció Barcelona, Cruilla carreteres GI-512 I GI-600 direcció Blanes.

A la ciutat esportiva de Blanes s’ha fet una parada i s’ha continuat per la carretera GI-682, carretera N-II i Autopista C-32 autopista del Maresme, fins la Ronda del Litoral, concentració a les 11,15 h. dels cotxes de Girona, a la sortida Fòrum/Ramón Llull de Barcelona.
Després ha continuat per la Ronda del Litoral, Avinguda del Paral·lel, fins el lloc de concentració a les 12  hores, l’ Avinguda Maria Cristina de Barcelona.