El CDA de Roses informa dels aliments que més es necessita de cares al Gran Recapte

Gran Recapte d'Aliments

El Gran Recapte d’Aliments se celebra enguany els dies 1 i 2 de desembre

Gran Recapte d'AlimentsEl divendres dia 1 de desembre de novembre i el dissabte, dia 2, el Banc dels Aliments té previst organitzar el Gran Recapte d’Aliments a tot Catalunya, una iniciativa solidària envers els més desfavorits i que a Roses es coordina des de Càritas i la Creu Roja en 7 supermercats de Roses, que són els dos de Bon Preu, el Condis de la Gran Via, el Mercadona, el LIDL, el Carrefour i el Caprabo de la C-260.

I de cares aquest a la celebració d’aquest nou Gran Recapte, el coordinador del Centre de Distribució d’Aliments, CDA, Pere Bohigas, informa dels aliments que més es necessiten per després repartir entre les famílies que més ho necessitent, i  que “són aquells que no ens arriben de la Comunitat Europea, com formatges, embotits, cereals per la mainada, sucre, farina, llaunes de precuinats, que són  molt importants per a les persones que no disposen d’aparells per poder fer el menjar”, remarcant un producte essencial per poder cuinar com és “l’oli, en necessitem i molt perquè abans ens arribava d’Europa però a l’encarir-se l’han deixat d’enviar i no en tenim”.

Espaguetis no, però sí macarrons i pasta de sopa

Segons Bohigas la CE ha enviat als CDA molta quantitat d’espaguetis, “per això no necessitem que la gent compri per donar-nos, però en canvi si que són necessaris macarrons i pasta de sopa”.

Productes d’higiene personal i de neteja

No alimenten, però són de primera necessitat. Cal tenir cura de la nostra higiene personal i de la neteja de la llar, per això el coordinador del Centre de Distribució d’Aliments de Roses demana que “la gent solidària ens faci arribar gel de bany, sabó, xampú, compreses, bolquers, detergents, lleixiu i tot tipus de producte necessaris per tenir cura de la higiene corporal i de la casa”.

Llet sencera, però també i sobretot, semidesnatada i desnatada

La llet que rep el Centre de Distribució d’Aliments de Roses de l’administració europea és tota Sencera, “i necessitem, ja que cada dia hi ha més gent que la consumeix llet desnatada i semidesnatada, i d’aquestes dues classes tampoc en tenim”, ha afirmat Pere Bohigas.

Aliments per a celíacs

Les persones celíaques són aquelles que intolerància de per vida al gluten, que és el conjunt de proteïnes presents en el blat, la civada, l’ordi i el sègol i en tots els productes derivats d’aquests cereals, i des de el CDA de Roses també es demana que es faci arribar aliments per a celíacs, és a dir, que no tinguin gluten.

Voluntaris

Totes les persones que vulguin participar al Gran Recapte d’Aliments com a voluntaris, assegura el coordinador del CDA de Roses, que “ho tenen molt fàcil enguany per fer-ho”, i la manera és dirigint-se a la web del Banc d’Aliments de Girona, “i en aquí podran decidir, fins i tot, al supermercat de Roses que volen anar”, tot i que també poden trucar al telèfon de Càrites Roses, 972 15 35 86, o passar-se els dimarts i dijous al matí pel Centre de Distribució d’Aliments, situat al carrer Fleming, nº 32.