Celebració de qualitat del 15è aniversari de la Cantada d’Havaneres Badia de Roses

XV Cantada d’Havaneres Badia de Roses
El grup Cavall Bernat a la XV Cantada d’Havaneres Badia de Roses

Els Americanus i Cavall Bernat van ser els grups que van delectar, amb les seves havaneres i cançons de taverna, al públic assistent en una cantada que ja és tota una tradició a Roses amb quinze anys d’història

La XV Cantada d’Havaneres Badia de Roses es va celebrar amb total normalitat, la qual cal remarcar a causa de la pandèmia de la COVID-19. L’Ajuntament de Roses va desenvolupar les mesures de seguretat i prevenció adients perquè tothom pogués gaudir d’una espectacle que ja és tota una tradició a la Vila, com així ho certifiquen els seus 15 anys d’història.

Si anys anteriors l’Àrea de Cultura i Festes disposava al voltant d’un miler de cadires a la platja de La Perola (ara també anomenada de La Punta), per acomodar als assistents, “enguany van ser la meitat per guardar la distància seguretat, i que vam encabir en un espai delimitat on a l’entrar la gent, amb la mascareta evidentment, es va haver de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic mentre s’agafava les dades de cada persona per poder fer un rastreig, com mana el protocol de seguretat, en cas d’un possible contagi”, va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

I de les 500 cadires que es van posar “es van ocupar unes 450, segurament per les quatre gotes que van caure tot just abans de començar la cantada, que va fer desanimar d’assistir a més d’un i, que fins i tot, ens va fer dubtar si la suspeníem, cosa que sortosament no va passar”, va dir Ibáñez.

Respecte al cartell d’enguany d’aquesta XV Cantada d’Havaneres Badia de Roses van actuar els grups Americanus i Cavall Bernat, que van ser “els que vam escollir per celebrar aquest quinzè aniversari de la cantada perquè per un costat, possiblement, siguin dels grups més consolidats en el món de les havaneres i, per altra banda, són dos grups que interpreten les cançons de manera diferent a les havaneres tradicionals”, va explicar el regidor.

En primer lloc va actuar el grup Americanus, compostat per tres homes i una dona que canten a 4 veus amb 2 guitarres i un contrabaix. I Americanus va oferir un repertori amb l’objetiu que la gent s’ho passés bé, buscant l’emoció i la participació, mitjançant les havaneres i cançons de taverna plenes d’amor, humor, passió que no van deixar al respectable indiferent.
Tot seguit, va ser el súper-conegut grup d’havaneres Cavall Bernat, fundat el 1965 pel mestre Josep Lluís Ortega Monasterio, és a dir, un grup amb més de mig segle de vida que, compostat actualment per dos barítons, un tenor i un baixista van tornar a delectar als assistents amb el seu repertori de cançons.

I és que el públic, segons els testimonis que vam sentir a la finalització del concert, va gaudir d’un espectacle de qualitat en el quinzè aniversari de la Cantada d’Havaneres Badia de Roses.