Centenars de persones assisteixen al desembarcament marítim de Terra De Trobadors

Terra de Trobadors

El desembarcament marítim de Terra De Trobadors va tenir lloc aquest passat dissabte

Aquest desembarcament va iniciar la festa medieval de referència a Catalunya

Centenars de persones van assistir aquest passat dissabte al desembarcament marítim de Terra de Trobadors que ha posat en marxa la XXIX edició del festival medieval de referència a Catalunya.
La platja petita d’Empuriabrava ha acollit aquesta primera activitat que ha consistit en una recreació històrica d’un desembarcament marítim de tropes del rei Jaume I El Conqueridor per aturar la rebel·lió del comte d’Empúries Hug V.

Una seixantena de persones d’una desena de companyies i entitats han participat en aquesta proposta artística que ha captivat al públic assistent. Alma Cubrae , Grup Cavallista de Castelló d’Empúries, Arquers del Comtat, Cort d’Empúries, Despertaferro, Les Bugaderes, Acers Trempats, Arc Sant Celoni , Mittentis Sagittam i Club de Rem Empuriabrava són les entitats que van paritcipar en aquesta proposta adreçada a tots els públics.

El desembarcament marítim és l’activitat prèvia de Terra de Trobadors que celebra el gruix de la programació aquest proper cap de setmana. Del 6 al 9 de setembre, Castelló d’Empúries tornarà a transformar-se en una vila medieval. Durant aquests tres dies tindrà lloc la XXIX edició de Terra de Trobadors , la festa medieval de referència a Catalunya amb més de 40.000 espectadors anuals.

L’esdeveniment programa enguany més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques -teatre, música, circ o dansa, entre altres aixícom recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes. Més d’una vintena d’entitats col·laboren en l’esdeveniment, organitzen bona part de les activitats programades i han estat històricament les principals impulsores d’aquesta festa cultural, popular i festiva.