El Centre Escolar Empordà, entre els 30 seleccionats per posar en marxa el projecte Escola Nova 21

Centre Escolar Empordà de Roses
Centre Escolar Empordà de Roses

Dels 3 seleccionats a la demarcació de Girona, el Centre Escolar Empordà és l’únic a l’Alt Empordà

Centre Escolar Empordà de Roses
Centre Escolar Empordà de Roses

El Centre Escolar Empordà de Roses és un dels 30 centres educatius d’arreu Catalunya escollits per posar en marxa el projecte Escola Nova 21.
Aquest projecte ha estat impulsat conjuntament entre el Centre UNESCO de Catalunya, la Fundació Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya, EduCaixa i la Diputació de Barcelona amb el propòsit de transformar el sistema educatiu català.
I el Centre Escolar Empordà ha estat l’únic a l’Alt Empordà i un dels tres seleccionats de la província de Girona.

D’aquesta manera, el centre educatiu de Roses passa a formar part d’aquesta mostra representativa pel seu caràcter innovador, ja que aquest curs acadèmic ha començat a treballar per projectes amb TeideProjectes, solució pedagògica integral ideada per l’Editorial Teide per possibilitar l’aprenentatge per projectes integrals a les aules que avui dia ja utilitzen més de 300 alumnes a Catalunya.

Recordem que els alumnes de 1er d’ESP del Centre Escolar Empordà han treballat en aquest curs acadèmic endinsant-se en una nova metodologia educativa, que va finalitzar a inicis del mes d’abril amb un simposi, que va servir com acte de cloenda del projecte ‘Expedició a l’Antàrtida, un món per descobrir’.

Els 30 centres educatius seleccionats s’hi van presentar voluntàriament i seran els primers a promoure un procés de canvi sistemàtic en el sistema educatiu.
A més, exerciran de models per la resta dels 458 centres educatius que formen part d’Escola Nova 21.