El Centre FisioSalut ajuda a la rehabilitació dels pacients de la Fundació Roses Contra el Càncer

Centre FisioSalut amb la Fundació Roses Contra el Càncer

La Cristina Lao amb la psicooncòloga i la treballadora social de la Fundació Roses Contra el Càncer a l'entrada del Centre FisioSalut

La fisioteràpia ajuda a solucionar les seqüeles del càncer i el Centre FisioSalut de Roses ofereix aquest servei de franc durant les primeres sessions als pacients de la Fundació

Centre FisioSalut amb la Fundació Roses Contra el Càncer
La Cristina Lao amb la treballadora social i la psicooncòloga   de la Fundació Roses Contra el Càncer a l’entrada del Centre FisioSalut

La fisioteràpia també pot ajudar, i molt, a la rehabilitació dels pacients oncològics. Així, la Fundació Roses Contra el Càncer ha arribat a un acord de col·laboració amb el Centre FisioSalut, regentat per la Cristian Lao i ubicat al carrer Josep Romañach, n 24-28 (tot just enfront de la Residència Pi i Sunyer) per a que tots aquelles persones que han patit un càncer es puguin beneficiar d’un tractament de fisioteràpia.

Així, una persona que ha patit un càncer el deriven al Centre FisioSalut, on la Cristina Lao valora el cas per fer un tractament fisioterapeuta. Per exemple, en una dona que ha patit un càncer de mama, “la podem ajudar des de treballar el tema de les cicatrius, en el cas que hi hagi, fins tractar un limfedema, que és una  inflamació d’un part del nostre cos quan el sistema limfàtic està danyat”, ha explicat la Cristina.

Cal assenyalar, com va remarcar la psicooncòloga de la Fundació Roses Contra el Càncer, Mercè Homs, “que no només es tracten seqüeles del càncer de mama, sinó que derivem al Centre FisioSalut les demandes que ens facin els pacients, és a dir, que persones que han patit un càncer de pulmó o de colon que tinguin problemes que a través de la fisioteràpia es poden solucionar també els derivem a la Cristina Lao”.

La fisioterapeuta del Centre FisioSalut afirma que les sessions necessàries per trobar una milloria “depèn de la malaltia que tingui el pacient i de com evoluciona en les primeres sessions, així s’han donat casos que en dues visites s’ha solucionat el problema i d’altres, en canvi, necessiten un seguiment fisioterapeutic més llarg”.

Primeres sessions gratuïtes

Les primeres sessions que dona la Cristina Lao són gratuïtes gràcies a l’acord de col·laboració amb la Fundació Roses Contra el Càncer, i per aquells pacient que requereixen un tractament llarg sí que tindrà un cost, però com assegura la Cristina “és un cost reduït”.