El Centre de Normalització Lingüística convoca la 2ª edició del concurs “Atrapa la falta”

Concurs “Atrapa la falta”

“Atrapa la falta”, concurs que pretén conscienciar especialment al jovent de la importància d’escriure amb correcció

Concurs “Atrapa la falta”Quantes vegades anant pel carrer ens hem trobat errades descomunals, d’aquelles que fan mal als ulls només de veure-les en rètols, senyals, menús o altres textos? Segur que moltes. I quantes vegades no hem pensat que les hauríem de fotografiar?

Doncs des del Centre de Normalització Lingüística de Girona ha convocat la 2ª edició del concurs “Atrapa la falta”, per tal de recollir totes aquestes errades per poder-ne fer, posteriorment, un ús didàctic.

“Atrapa la falta”, es tracta un concurs de fotografia a la xarxa social d’Instagram, adreçat especialment als joves, però obert a tothom, que pretén conscienciar sobre el paper que té la llengua en la imatge d’una empresa, d’una marca o un producte i sobre l’efecte negatiu de les incorreccions lingüístiques.

El concurs pretén conscienciar aquest sector de població de la importància d’escriure amb correcció i del paper decisiu que té la llengua per al seu futur professional, tenint en compte el valor que adquireix a l’hora d’oferir una determinada imatge de qualitat. Per això, atès aquest caràcter pedagògic, també es promourà entre l’alumnat dels cursos de català per a adults d’arreu del territori gironí.

Les fotografies han de recollir errades, faltes d’ortografia, de sintaxi o de morfologia en rètols, cartells, fullets, etc., exposats al públic. Cada concursant hi podrà participar amb tantes fotografies com vulgui sempre que siguin originals i fetes en el període del concurs.

Tot i que el concurs ja es va iniciar aquest dilluns passat, 7 de març, hi ha temps per pescar errades fins al diumenge 24 d’abril. El Centre de Normalització Lingüística de Girona ha preparat diversos premis prou atractius per a tothom.

El concurs es podrà seguir a través de la pàgina web del concurs del CNL de Girona, que s’anirà actualitzant amb els premis i totes les activitats relacionades amb l’activitat; i també a través de les xarxes socials de Facebook,Twitter i Instagram del CNL de Girona