Cicle Formatiu gratuït a Roses amb possibilitats d’entrar en el mercat laboral

Centre Escolar Empordà de Roses
Transcurs de la presentació del Cicle Formatiu d'Activitats Comercials creat pel Centre Escolar Empordà de Roses

L’institut Centre Escolar Empordà de Roses impartirà aquest curs per formar alumnes en relació al Comerç

Centre Escolar Empordà de Roses
Un moment de la presentació del Cicle Formatiu d’Activitats Comercials creat pel Centre Escolar Empordà de Roses

El Centre Escolar Empordà de Roses impartirà a partir del proper mes de setembre un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà de formació professional d’activitats comercials. Una formació que la direcció del centre educatiu ha decidit portar a terme “donades les necessitats del sector comercial i del turisme, com així ho ha deixat palés durant els darrers anys tant l’Ajuntament de Roses com l’Associació de Comerciants, el primer amb la celebració de congressos al voltant del comerç i del turisme i la segona amb l’organització de diferents accions per tal de dinamitzar aquests dos àmbits”, ha explicat la directora del Centre Escolar Empordà, Sílvia Danès.

Aquest Cicle Formatiu, dirigit a tota la comarca de l’Alt Empordà es tracta d’un curs d’una durada de 2000 hores, que s’impartirà al llarg de dos cursos escolars en horari matinal, a més d’oferir 350 hores de formació pràctica en centres de treball.

Aquests estudis capaciten per distribuir i comercialitzar productes i/o serveis que demana el mercat en les millors condicions de qualitat, temps, lloc i preu. Així capacitarà als alumnes en l’administració i gestió d’un petit establiment comercial

El cicle estarà concertat pel Departament d’Ensenyament i no representarà cap cost per als alumnes inscrits.

Acord amb Roses Comerç i col·laboració amb empreses de la comarca

La directora del Centre Escolar Empordà ha assenyalat que per al bon desenvolupament i major qualitat del Cicle Formatiu es vol arribar a acords amb Roses Comerç i tenir una “col·laboració estreta” amb les empreses “per tal que es puguin explicar les necessitats que es troben quan va la gent a treballar i com els hi agradaria que estiguin formats”.

Està previst que dins del pla d’estudis d’aquest Cicle Formatiu s’imparteixen mòduls de dinamització del punt de venda, gestió de compres, gestió d’un petit comerç, processos de venda, serveis d’atenció comercial, tècniques de magatzem, venda tècnica, anglès, aplicacions informàtiques pel comerç, comerç electrònic, màrqueting en l’activitat comercial, formació i orientació laboral i síntesi d’activitats comercials.

El Centre Escolar Empordà també oferirà francès com a formació complementària per aquells alumnes que voluntàriament vulguin ampliar els seus coneixements. Idioma pràcticament imprescindible per la gran quantitat de visites que fan els nostres veïns francesos al nostre territori, sent els turistes amb més presència.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que ha assistit a l’acte de presentació d’aquest Cicle Formatiu que s’ha portat al vestíbul del Teatre Municipal, ha valorat mol positivament la creació d’aquest curs “perquè amplia l’oferta de llocs treballs, com els que estan fent l’institut Illa de Rodes amb el Cicle de Salvament i Socorrisme, i l’institut Cap Norfeu amb el Cicle d’Administratiu”, definint aquest nou Cicle Formatiu d’Activitats Comercials “d’importantíssim perquè està adaptat a les necessitats de Roses i la comarca de l’Alt Empordà”.

Aquells alumnes que desitgin continuar estudiant podran accedir, mitjançant el curs d’accés a cicle superior que també es cursa en el centre, a un cicle de grau superior de comerç internacional o de comerç i màrqueting.

Entrada en el mercat laboral

La formació rebuda amb la realització del Cicle Formatiu d’Activitats Comercials possibilitarà l’entrada en el mercat laboral com a gerent d’un petit comerç, encarregat de botiga, venedor, representant comercial, gestió d’estocs o cap de magatzem, entre d’altres tasques a desenvolupar en relació al comerç.