El Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses es prorroga amb una 4ª conferència

Projecte de museïtzació del Castell de la Trinitat

La conferència serà anirà a càrrec del catedràtic de la Universitat de Barcelona, F. Xavier Hernández Cardona, que presentarà el projecte de museïtzació del Castell de la Trinitat

Projecte de museïtzació del Castell de la Trinitat

Atès l’interès generat i l’èxit de participació assolit durant la celebració del Cicle de Patrimoni Arqueològic de Roses realitzat durant les passades setmanes a Ca l’Anita, l’Ajuntament de Roses ha decidit ampliar la seva programació amb una conferència addicional, que serà impartida pel catedràtic de la Universitat de Barcelona, F. Xavier Hernández Cardona.

Xavier Hernández és catedràtic del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Durant la seva intervenció del proper divendres, presentarà la proposta museològica i museogràfica elaborada pel Grup DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, en la qual ha prevalgut la recerca d’una congruència entre els nous llenguatges expositius i la singularitat de l’obra arquitectònica de restauració del Castell de la Trinitat.

La proposta pren com a eix una museografia no invasiva que centra les seves opcions en propostes audiovisuals i escenogràfiques centrades en el Castell, però que incorpora també la funció d’aquest en una perspectiva geoestratègica global, entenent que Roses i els seu port han estat de sempre una vàlvula important a la Mediterrània Occidental. Les idees a desenvolupar tenen un component lúdic, instructiu i didàctic i estan adreçades a un públic d’ampli espectre

El cicle sobre patrimoni arqueològic ha reunit quatre conferències destinades a aprofundir i difondre el coneixement del patrimoni històric rosinc a través de les aportacions de professionals i estudiosos amb un profund coneixement del patrimoni de la vila, fruit dels seus treballs en  diferents àmbits -arqueològic, urbanístic, d’investigació, entre d’altres…-.
El nucli fortificat del Puig Rom, els projectes de la Ciutadella de Roses, la museïtzació de la vila medieval, i la proposta de constitució de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic (UdG), han estat els temes centrals de les sessions realitzades fins ara, que el proper divendres es completaran amb la xerrada del catedràtic Xavier Hernández.

La sessió tindrà lloc a Ca l’Anita aquest divendres 19 de maig, a les 20:30 hores.